NAC – Roda JC: 1 -2 ! Sensationele wedstrijd in Breda

Roda JC Kerkrade speelt volgend seizoen weer in de Eredivisie.

Via een waar spektakelstuk in Breda wonnen de Kerkradenaren de tweede wedstrijd tegen Breda met 1-2. Roda kwam vlak voor rust op voorsprong, en wist die stand ondanks diverse kansen niet uit te bouwen. Daardoor waren de 90 minuten speeltijd uiteindelijk niet voldoende om uit te maken wie volgend jaar in de Eredivisie mag spelen. Nadat NAC via een dubieus doelpunt de stand in deze wedstrijd gelijk had getrokken en daarmee aan het langste eind leek te trekken, scoorde Roda in de 110e minuut via Van Hyfte de 1-2.

In een zinderend spannende wedstrijd wist de formatie van interim-trainer Plum deze voorsprong vast te houden tot aan het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Makkelie.

verdedigen, krijgt Henk Dijkhuizen al snel een mogelijkheid de score voor Roda te openen, maar zijn kopbal gaat net over.
Daarna krijgt NAC steeds meer grip op de wedstrijd en creëert kansen. Vooral Tighadouini maakt het de Roda-defensie lastig, en Fernandez kopt naast.
Dijkhuizen viste op een gele kaart, en na een vijftal overtredingen heeft hij in de 33e minuut beet. Aan NAC-zijde gaat Amieux over de schreef tegen Gyasi, en
ziet eveneens het geel van scheidsrechter Makkelie.
Terwijl NAC het overwicht houdt, valt in de 43e minuut de 0-1: Mitchel Paulissen weet, na een knappe actie en vanuit een moeilijke positie doelman Ten
Rouwelaar te verschalken. Een opsteker voor Roda, dat hierdoor op gelijke voet met NAC de rust ingaat en de spanning voor de supporters en bij de bijna 19.000 toeschouwers nog hoger oploopt.

Na de hervatting is die spanning ook bij de 22 veldspelers waarneembaar. Van Hyfte mist een dot van een kans, de Belg verzuimt de bal het beslissende tikje
in doel te geven nadat hij een voorzet vlak voor de doellijn prima aangenomen had. In rap tempo krijgen Seuntjes en De Zeeuw van NAC, en Swinkels van Roda geel. In de 72e minuut ziet Seuntjes opnieuw geel, waardoor hij van het veld moet en NAC met 10 man de wedstrijd en eventuele verlenging moet uitspelen. De wedstrijd wordt bloedspannend. Roda-aanvaller Jansen treft de lat, en in de daarop volgende tegenaanval schiet Tighadouini van NAC op de paal. Daarna belandt een vrije trap van Höcher vanaf een kleine 20 meter afstand op de paal van het Bredase doel. Rodatrainer Plum brengt in de slotfase Frank Demouge in het veld voor Marc Höcher. Vervolgens krijgt Matic van NAC geel, en moet Swinkels van Roda in de 88e minuut ook van het veld nadat ook hij tegen de tweede gele kaart aanliep. Beide clubs gaan hierdoor met gelijke spelersaantallen de verlening in, ook al waren er in de extra speelminuten van de reguliere speeltijd nog mogelijkheden om de wedstrijd alsnog te beslissen. Dat gebeurde niet, wel liep Paulissen nog een gele kaart op.

In de 6e minuut van de verlenging maakt NAC de gelijkmaker. Een twijfelachtig doelpunt van Marcellis dat via Van Hyfte over de doellijn zou zijn gegaan. Natuurlijk lopen de emoties hoog op, maar de scheidsrechter blijft bij zijn beslissing. Monteyne en Anco Jansen krijgen in het vervolg van de eerste velenging geel. De eerste verlenging blijft het 1-1.
Vlak na het begin van de tweede helft scoort Van Hyfte 1-2 voor Roda na een pas van Demouge. Laatste ziet 2 minuten later geel, en ook Faik krijgt die kleur.
NAC krijgt in de laatste minuut nog een kans via een vrije trap, maar de bal wordt over het doel van Benjamin van Leer gejast.