NAC met de kleinst mogelijke zege terug naar Breda

Roda JC reist aanstaande zondag met een 0-1 achterstand naar Breda.

Gezien het spel en vooral de inzet die Roda in de tweede helft liet zien, kan door optimisten stilletjes nog op een klein wonder gehoopt worden. Al zal de club het in Breda zonder de befaamde twaalfde man uit Kerkrade moeten doen, want als er iemand is die geen verwijten kan worden gemaakt dan is dat het publiek dat ook vanavond weer massaal naar het Parkstad Limburg Stadion was gekomen.

Nadat Roda in het eerste kwartier van de wedstrijd het veldoverwicht niet wist om te zetten in doelpunten kreeg NAC langzaamaan meer grip op het spel. Stond in de 19e minuut de paal de openingstreffer van de Bredanaars nog in de weg, 2 minuten later werd het net wel gevonden door Adnane Tighadouini, die in het hart van de Roda-defensie goed werd aangespeeld en de enige treffer van de wedstrijd kon scoren.

In de tweede helft herpakte Roda het veldoverwicht en voerde het de druk richting doel van Ten Rouwelaar behoorlijk op. De 17.350 toeschouwers zagen hoe de geel-zwarten fysiek alles in het werk stelden om de gelijkmaker te scoren, maar ook nu bleek weer eens dat de huidige spelersgroep creativiteit, persoonlijk initiatief en vooral scorend instinct ontbeert. Roda wist uit het offensief nog wel een aantal hoekschoppen uit het vuur te slepen, maar het doelnet van NAC werd niet gevonden.

Zondag speelt Roda de return in Breda. Aanvang 14.30 uur. Daarna is duidelijk of de Kerkradenaren volgend seizoen in de Jupiler League blijven, of alsnog de gedroomde terugkeer naar de Eredivisie kunnen maken.

DSCN1929[1]

Reacties