Het dilemma van Paul Depla?

Vanavond won NAC Breda met 3-0 overtuigend de thuiswedstrijd tegen VVV uit Venlo. Daardoor zijn zij de komende tegenstander van Roda JC in de finaleronde van de Play-offs.

Omdat bij een confrontatie tussen een team uit de Eredivisie en een team uit de Jupiler League de ploeg uit de Eredivisie de meest voordelige indeling krijgt, speelt Roda JC komende donderdag eerst thuis in Kerkrade. Aanvang van dit beladen duel op 28 mei is 19.45 uur. Zondag 31 mei om 14.30 uur volgt dan de return in Breda. Seizoenskaarthouders kunnen de wedstrijd in Kerkrade gratis bezoeken.
Ongeacht de uitkomst van dit treffen staat bij voorhand één ding al vast: volgend voetbalseizoen zullen de clubkleuren geel-zwart opnieuw in de Eredivisie vertegenwoordigd zijn.

Paul Depla

Oud-burgemeester Paul Depla van Heerlen stond bekend als fervent aanhanger van Roda JC. Zo lang ze maar niet tegen PSV speelden, aldus de geboortige Eindhovenaar. Nu is hij burgervader in Breda, de thuishaven van NAC. De clash tussen NAC en Roda JC zal voor hem in dit jaar derhalve een bijzondere lading hebben.
Omdat hij zijn bestuurlijke carrière als wethouder in Nijmegen begon en daarna als burgemeester vervolgde in Heerlen, moest hij op voetbalgebied zijn aandacht aan diverse profclubs wijden. Eerst NEC, daarna aan Roda JC. Beide clubs degradeerden vorig jaar vanuit de Eredivisie naar de Jupiler League.

Laten we als Parkstedelingen hopen dat de tendens zich voortzet dat daar waar Paul Depla aan het bestuurlijk roer staat de profvoetbalclub degradeert, en daar waar hij vertrokken is de club weer promoveert. Ook voor de gemoedsrust van Paul Depla zou dat voordelig uitpakken, NAC Breda hoeft dan én niet meer tegen PSV, én niet meer tegen NEC, én niet meer tegen Roda JC uit te komen in de voetbalcompetitie.

Lees ook:

Reacties