Uit elkaar gaan: hoe doe je dat?

Foto: Luijten Advocaten

Advertorial – Een scheiding is doorgaans een zeer ingrijpende gebeurtenis, vooral als er kinderen bij betrokken zijn. De scheiding zorgt vaak voor veel vragen en onzekerheden op juridisch, financieel en emotioneel gebied. De juiste begeleiding daarbij is dan ook zeer belangrijk.

De cijfers

In Nederland strandt ongeveer 33% van de huwelijken. Bij ongehuwde samenwoners ligt dat percentage nog hoger. Uit een recente publicatie van het CBS blijkt dat van de stellen die in 2000 voor het eerst in hun leven gingen samenwonen en die niet trouwden en ook geen kind kregen, 94% in 2015 niet meer bij elkaar was. De breuk vond vooral in de eerste jaren van samenwonen plaats. Ook van de stellen die langer bij elkaar bleven, die trouwden of samen een kind kregen, ging een deel alsnog uit elkaar.

De juiste begeleiding

Een scheiding kan op verschillende manieren verlopen, waarbij een gezamenlijke scheiding de voorkeur verdient. Soms is dit geen optie en neemt ieder van partijen een eigen advocaat in de arm. Ook dan bestaat er echter nog steeds de mogelijkheid om de scheiding in goed onderling overleg te regelen. De advocaten kunnen het proces dan in goede banen leiden.

Ons kantoor bestaat uit familierechtspecialisten die u bij een scheiding graag van dienst zijn. Zowel eenzijdige belangenbehartiging als bemiddeling / mediation is bij ons mogelijk. Heeft u vragen over (echt)scheiding of een andere juridische vraag? Voor meer informatie kunt u vrijblijvend telefonisch contact opnemen met ons kantoor of gebruik maken van ons GRATIS SPREEKUUR! Het gratis spreekuur is wekelijks op dinsdag van 15:30 uur tot 17:00 uur en op donderdag van 17:00 uur tot 18:00 uur. Graag van tevoren telefonisch aanmelden!

Luijten Advocaten
Ruys de Beerenbroucklaan 16
6411 GB Heerlen
Telefoon: 045-5713888
E-mail: [email protected]

Reacties