Kom op 26 juni naar het seminar “Goede start met de Belastingdienst“

Foto: CC0

In het eerste kwartaal van 2019 is het aantal Nederlandse bedrijven sterk gegroeid. Er kwamen 77.248 nieuwe bedrijven bij, een ware explosie dus. Zo blijkt uit de cijfers van financiële dienstverlener Graydon. Na een daling van het aantal starters begin 2018, lijkt het vertrouwen dan ook teruggekeerd. Misschien heb jij ook zin gekregen in het starten van een eigen zaak?

Je eigen bedrijf starten is nog altijd een sprong in het ongewisse. Gelukkig hoef je het niet alleen te doen. Sinds 2017 kun je in onze gemeente aanspraak maken op de subsidie voor nieuw ondernemerschap in de centrumgebieden, namelijk om de leegstand tegen te gaan. Op de site van de gemeente lees je alle details en kun je nagaan of je aanspraak maakt op de subsidie. Ook de Belastingdienst en de KVK kunnen je op weg helpen. De regelgeving kan immers een waar kluwen zijn. Gelukkig komt het seminar “Goede start met de Belastingsdienst” op 26 juni naar onze stad!

Maak het jezelf eenvoudiger én voordeliger

Prent het in je hoofd: als het om administratie gaat, is less altijd more. Want je moet met veel details rekening houden, zoals welke informatie op je factuur hoort, hoe de btw in zijn werk gaat en wat er bij internationaal factureren komt kijken, mocht dat relevant zijn voor jouw bedrijf. Bereid je dus goed voor, zodat je met een gestroomlijnd systeem gemakkelijk aan de wetgeving kunt voldoen. En dat geldt niet alleen voor factureren natuurlijk! Start je bijvoorbeeld een transportbedrijfje? Dan heb je je aan de tachograafwetgeving te houden. Een digitale tachograaf kan dan een echte uitkomst zijn, zoals je hier vindt. Door de geautomatiseerde downloads van de bestuurderskaart en de voertuigbestanden, hoef je dan niets handmatig meer bij te houden. Je ziet alles rechtstreeks op je mobieltje of je pc. Zo kun je dus makkelijk voldoen aan de wetgeving, ook omtrent bijvoorbeeld verkeersbelastingen en -heffingen. Zorg daarnaast ook dat je kunt profiteren van de zelfstandigen- en startersaftrek, nu een vast bedrag van 7.280 euro. De voorwaarden voor deze belastingsvermindering worden op deze website duidelijk opgesomd.

Op het seminar leer je er alles over!

Je online inlezen en voorbereiden is fijn, maar face-to-face informatie krijgen heeft altijd een meerwaarde. Op 26 juni organiseert het Starterscentrum en het Ondernemersplein KVK samen met de Belastingdienst een praktische inleiding voor starters. Deze duurt drie uur, van 13:30 tot 16:30 uur. Je leert er niet alleen over de inkomstenbelasting, de btw, de voorbelasting op btw en je aangifte, maar ook over administratie en auto en vervoer. Goed nieuws: het seminar is volledig gratis! Je hoeft je alleen even aan te melden en vergeet op de dag zelf ook je legitimatiebewijs niet, want daar zul je naar worden gevraagd. Dus aan de slag en wie weet verrijkt jouw zaak binnenkort het centrum van Heerlen!

Reacties