Rokende medewerkers minder productief? Niet lang meer!

Foto: Liquid Smoker

Advertorial – Ondernemers zoeken vaak naar middelen om de productie van hun medewerkers hoger te krijgen. Soms zijn de oplossingen moeilijk, maar soms kunnen kleine veranderingen grote gevolgen hebben. Niemand zal dan ook gedacht hebben aan de “e-sigaret”. Deze nieuwe innovatie heeft veel potentie om de productie van rokende medewerkers hoger te krijgen. Hieronder een voorbeeld van een succesverhaal waarin dit bewezen wordt.

De heer Holmes, mede eigenaar van het TDH advocatenbureau gelegen in Maastricht was een vaste roker van sigaretten. Met de nadruk op was. Op een gegeven moment besloot hij om de overstap te maken op een e-sigaret, in de volksmond beter bekend als een vape. Hij ging naar een professionele winkel waarvan hij wist dat de service en uitleg goed was, genaamd “Liquid Smoker”, gelegen in zowel Heerlen als Sittard.

Na de nodige uitleg over de verschillende soorten apparaten die er zijn om erachter te komen wat het beste bij dhr. Holmes paste, heeft hij een e-sigaret aangeschaft. De reden dat hij de keuze heeft gemaakt om over te stappen op de e-sigaret was niet alleen omdat het minder ongezond tegenover het normale roken was. Nee, het gebruiken van een e-sigaret in plaats van normale sigaretten had ook een positieve invloed op zijn werk. Als je sigaretten rookt, moet je natuurlijk om je nicotine binnen te krijgen meerdere keren per dag naar buiten als je niet binnen mag roken. Dat betekent dat je eerst naar buiten moet lopen, je sigaretten erbij moet pakken en eentje aansteken, oproken, terug moet lopen naar je bureau en weer opstarten waar je gebleven was. Hier ben je toch al snel 20 minuten mee kwijt. Stel je voor je bent een normale roker, dan moet je op een normale 9 tot 5 werkdag 4 of 5 keer naar buiten. Hier ben je dus al 1 uur en 40 minuten van je werkdag mee kwijt.

De e-sigaret kan gewoon binnen gerookt worden, omdat je muren niet geel worden van de rook en het ruikt niet zo “vies” als een echte sigaret. Passief meeroken behoort ook tot de verleden tijd. Je wordt daar alleen al een stuk effectiever van op je werkdag, omdat je niet per se naar buiten hoeft te gaan om je nicotine binnen te krijgen. Dhr. Holmes merkte dit zelf ook en hij hoeft hierdoor ook geen gesprek met klanten te pauzeren omdat hij gewoon binnen kan roken. Hij merkte ook dat dit een ontspannen sfeer tijdens gesprekken teweeg bracht. Meestal brengt zo’n apparaat toch wel de nodige vragen naar voren van mensen die geen ervaring hebben met een e-sigaret. Dit brengt dan een kort maar ontspannen gesprekje naar voren die ervoor zorgt dat het niet alleen een zakelijk gesprek wordt maar daarnaast ook een ontspannen gesprek wordt. Hij draait hierdoor ook meer omzet omdat je zoiets via mond op mond reclame wordt verspreid. Klanten vinden dit dus duidelijk een fijne ervaring en verspreiden die ervaring met familie en vrienden.

Om tot een conclusie te komen, dhr. Holmes heeft deze overstap naar de e-sigaret als prettig ervaren, omdat hij buiten persoonlijke voordelen ook voordelen op het werkveld heeft ervaren. Hij adviseert ook om naar een professionele winkel te gaan die goed kunnen helpen naar de e-sigaret die het beste bij de verschillende personen past.