Heerlense hennephandelaar aangehouden

Foto: Politie Heerlen

Vrijdag 11 maart pakte de Heerlense politie een handelaar in grote partijen hennep op nadat er bij de Sociale Recherche een klikbrief was binnengekomen.

Volgens de brief zou de man vanuit zijn woning in Schaesbergerveld veel geld verdienen met de handel in grote partijen hennep, en tegelijkertijd daarnaast al jaren een uitkering genieten.

Na onderzoek hield de politie de 57-jarige Heerlenaar aan op de Bredastraat in Heerlen, en trof daarbij in zijn auto enkele partijen hennep (2,5 kilo) en een pistool met bijbehorende munitie aan. Ook had de man zelf € 5.495,- op zak. De woning in het Schaesbergerveld bleek alleen gebruikt te worden voor de hennephandel, er werden nog eens 4 kilo henneptoppen en professionele verpakkingsapparatuur aangetroffen, en ruim 400 stuks 9 mm patronen.

Geld verstopt in schilderijen en onder vloerbedekking

Het vervolgonderzoek leidde naar de woning van zijn vriendin in de Schoutenstraat in Munstergeleen, waar de politie ruim € 14.000,- cash vond dat in schilderijen en onder de vloerbedekking was verstopt, pepperspray en 3 stroomstootwapens. De man bleek voor deze lucratieve handel zelfs in het bezit van een geld-testmachine.

De verdachte is in verzekering gesteld.

Reacties