Nederlandse museumprimeur Kasteel Hoensbroek: Virtueelkasteel.nl

Foto: Kasteel Hoensbroek

Altijd en overal Kasteel Hoensbroek ontdekken! Ter gelegenheid van de Dag van het Kasteel op 1 juni zet Kasteel Hoensbroek een grote stap in het virtueel toegankelijk maken van het museum.
Dankzij innovatief gebruik van ruim honderd 360˚- beelden, een virtuele kasteelgids, een game voor kinderen, zo’n veertig video’s, downloads en tientallen vergezichten vanuit de kasteelraampjes komt het kasteel met een Nederlandse primeur. Het resultaat is een levensechte virtuele rondgang langs de kasteelvertrekken, met vele extra’s. De kijker waant zich ongetwijfeld een echte kasteelbezoeker.
Nu al beschikbaar via virtueelkasteel.nl.

Van kerker tot torenkamer

Alle ruimtes van het meest familievriendelijke kasteel van Europa zijn met 360˚-camera’s vastgelegd. De kasteelgids vangt de virtuele bezoeker op, die vervolgens zelf zijn route kan kiezen: van kerker tot torenkamer. Onderweg duikt de gids op met verhalen over vroegere kasteelbewoners en tal van weetjes. Verder delen kasteelmedewerkers hun mooiste kasteelplekken, kun je schilderijen van heel dichtbij bewonderen en mogen kinderen in een virtuele schatjacht op zoek naar de uitrusting van de kasteelridder.

Dag van het Kasteel

Het virtuele kasteel wordt gepresenteerd ter gelegenheid van de Nationale Dag van het Kasteel op Pinkstermaandag 1 juni.
Kasteel Hoensbroek is dan helaas nog niet fysiek te bezoeken. Er wordt hard gewerkt aan de (her)opening op maandag 8 juni. Vanaf die dag zijn maximaal 350 bezoekers per dag toegestaan. Bezoekers dienen vooraf wel een bezoek te reserveren door online een ticket te kopen.

Over Kasteel Hoensbroek

In dit enorme slot met meer dan veertig ruimtes komen avonturen uit verre verledens tot leven. Bewonder onder meer de roemrijke zalen uit de achttiende eeuw met de prachtige plafondschilderingen en kroonluchters. Betreed de middeleeuwse uitkijk- en verdedigingstoren.
Een bezoek aan een van de mooiste en best bewaarde kastelen van Europa is leuk voor jong en oud.

Teaser

Bekijk hier de teaser van het virtueelkasteel.nl en de vele mogelijkheden.

Info

Reacties