Ruim 57.000 bezoekers voor SCHUNCK museum in 2019

HKH Koningin Maxima in een door Basquiat geschilderde trenchcoat tijdens de opening van Basquiat-expo.
Foto: Harry Heuts

SCHUNCK museum in Heerlen kijkt terug op een uitstekend jaar qua aantallen bezoekers. Een stijging van meer dan 135% ten opzichte van 2018.

Algemeen Directeur Kor Bonnema: “Eens per twee jaar programmeert ons museum een grote tentoonstelling met een internationale focus. In 2019 was dat de expositie Basquiat – The Artist and His New York Scene. De tentoonstelling bewees zich met ruim 25.000 bezoekers als dé publiekstrekker van het jaar. We zijn bijzonder blij met de nieuwe bezoekers die we mochten verwelkomen. Maar liefst 76% van de bezoekers waren nog niet eerder in ons museum geweest. Ook de hoeveelheid jongeren die hun weg, zelfstandig of in schoolverband, naar het museum wisten te vinden is enorm. Naast de reguliere bezoekers bezochten ruim 2500 jongeren in schoolverband de Basquiat expositie”.

Exposities

Ook de wisselende exposities op de eerste etage van het SCHUNCK Glaspaleis trokken tezamen bijna 14.000 bezoekende gasten. De combinatie van lees- en studieruimte met de expositie-locatie blijkt daarin een goed werkende combinatie die voor kruisbestuiving zorgt.

Randprogramma

Opvallend zijn dit jaar de bezoekers die deelnamen aan het randprogramma dat het museum biedt. Het museum mocht een dikke 6000 bezoekers verwelkomen tijdens de omlijstende lezingen, rondleidingen en overige activiteiten.

Vooruitblik

In 2020 staat er een gevarieerd museaal aanbod voor de bezoeker klaar met onder meer bijzondere presentaties rondom het Heerlen Rooftop Project, 100-jaar Aad de Haas en het Schrit_tmacher, just dance! festival.

SCHUNCK Museumzaal tijdens Basquiat – The Artist and His New York Scene Foto: SCHUNCK

Reacties