Koningin Máxima opent Basquiat-tentoonstelling in SCHUNCK Heerlen

Vandaag, donderdag 31 januari, opende Hare Majesteit Koningin Máxima de tentoonstelling Basquiat – The artist and his New York scene in het SCHUNCK Museum in Heerlen.
Zij deed dit, geheel in stijl van de tentoonstelling en het streetart-karakter van de stad, door het plaatsen van een graffiti-tag.

Grote erkenning

De tentoonstelling Basquiat – The artist and his New York scene toont het werk en leven van de jonge kunstenaar Basquiat in zijn ontwikkeling van graffitischrijver tot wereldster. De inzet van Hare Majesteit wat betreft ontwikkeling van jongerencultuur en het bieden van kansen aan jongeren, sluit aan bij Basquiat en zijn New Yorkse scene die internationaal nog steeds velen inspireert. Kor Bonnema, directeur-bestuurder van SCHUNCK: “We zijn zeer vereerd dat het Koningshuis onze expositie bezoekt. Wij ervaren dit als een grote erkenning van ons werk en als een erkenning van het niveau van deze tentoonstelling.”

Zeer geïnteresseerd in werk Basquiat

Kor Bonnema (directeur-bestuurder van SCHUNCK), burgemeester Emile Roemer en Gouverneur Theo Bovens begeleidden Koning Máxima.
Curatoren Cynthia Jordens en Fabian de Kloe leidden de Koningin vervolgens rond door de tentoonstelling samen met drie jongerenambassadeurs van de SCHUNCK Drivers Seat groep. Ook werd zij getrakteerd op presentaties van verschillende educatieve projecten die rondom de tentoonstelling door SCHUNCK zijn opgezet. Zo kreeg de Koningin een voorproefje aangeboden op de breakdance Buurtbattle, een modeshow van de 100% Basquiat-kostuums en luisterde ze naar poëzie van leerlingen van de Vrijeschool Parkstad. Theo Bovens, gouverneur provincie Limburg: “Hare Majesteit Koningin Máxima toonde zich tijdens haar bezoek zeer geïnteresseerd in het werk van Basquiat. Ook spraken de omlijstende educatieve projecten haar bijzonder aan.”

Feestelijk openingsweekend

De opening door Koningin Máxima vond in besloten kring plaats.
Op 2 en 3 februari wordt de tentoonstelling opengesteld voor publiek tijdens een feestelijk openingsweekeinde met een uitgebreid publieksprogramma.

Reacties

Cookieinstellingen