Geliefde autotocht voor 70 plussers

Foto: Da(a)gje Uit

Ook in 2015 trekt een grote groep Heerlense senioren van 70 jaar en ouder er weer op uit.

Voor de 48ste keer worden op 18 mei honderden senioren getrakteerd op een mooie autorit door prachtige landschappen in het Euregionale grensgebied.

Gemünd

De tocht voert ook dit jaar naar het Duitse plaatsje Gemünd in de Eifel, via een prachtige route door Limburg, België en Duitsland. met onderweg voldoende tijd voor pauzes, het strekken van de beentjes, “Kaffee mit Kuchen” en andere pleziertjes die bij een dagje uit horen.
In Gemünd genieten de deelnemers van een lunchpakket en krijgen ze 2 consumpties op kosten van de organisatie. Bij terugkomst in Heerlen staat dan nog een diner in Hotel Van de Valk Heerlen op het programma, waarbij natuurlijk nagepraat kan worden over het uitstapje. Daarna brengen de chauffeurs alle deelnemende gasten weer naar huis.

Vrijwilligers

De organisatie van Da(a)gje Uit bestaat volledig uit vrijwilligers, die ondersteund worden door een groot aantal sponsoren en sympathisanten.
Er is inmiddels een vaste kern chauffeurs die ieder jaar opnieuw meerijdt, maar nieuwe chauffeurs zijn van harte welkom. Jaarlijks zijn immers zo’n 150 tot 200 chauffeurs nodig. Als u oudere stadsgenoten en uzelf een leuke dag wilt gunnen, en uzelf en uw auto kosteloos hiervoor beschikbaar wilt stellen, meldt u dan als chauffeur vóór 18 april aan via een telefoontje naar Leonie Eussen 045 – 541 53 00. U kunt zich ook via de site www.daagjeuitheerlen.nl opgeven.

Senioren

Heerlenaren van 70 jaar en ouder die willen deelnemen aan Da(a)gje kunnen zich bij de volgende (banket)bakkerijen opgeven: de Gijsel (Bautscherweg), Voncken (Sittarderweg, Kasteellaan en Weltertuynstraat), Kengen (Akerstraat), Logister (v.W.Poelmanstraat), De Groot (Eikenderweg). Inschrijven kan ook bij Het Breuker Hoes, Marktstraat Hoensbroek van ’s morgens 10.00 tot 12.00 uur.

De kosten bedragen € 12,00 per persoon. Dat is dus inclusief lunchpakket, 2 consumptiebonnen en een diner.

Deelnemers dienen zich aan te melden voor zaterdag 18 april. Het bedrag van € 12,00 per persoon dient bij inschrijving voldaan te worden.

De organisatie komt ook naar een aantal verzorgingshuizen, waar de bewoners zich kunnen inschrijven. Dit jaar is dat op dinsdag 21 april in Zorgcentrum Oranjehof (van 11.00 tot 11.30 uur) in Huize Ter Eyck (van 14.00 tot 14.30 uur), in Douvenrade (van 14.45 tot 15.15 uur), in de Regenboog (van 15.30 tot 16.00 uur), in de Hollehof van (16.15 tot 16.45 uur).
U kunt ook inschrijven bij “Oos Heukske” in de City Flat op donderdag 16 april van 14.15 tot 14.45 uur.

Donateurs

Ook dit jaar doet de organisatie een beroep op donateurs om een bijdrage te leveren. Zonder de steun van donateurs kan deze jaarlijkse dagtocht niet meer georganiseerd worden. Bijdragen voor dit sympathieke doel kunnen worden gestort bij NL67 RABO 0113 2644 88 t.n.v. Stichting Da(a)gje Uit.

Kijk voor meer informatie op onze site www.daagjeuitheerlen.nl