Dier van de Week!

Foto: Dierenbescherming Limburg

Hi dierenvrienden! Djaro is mijn naam, anderhalf jaar geleden kwam mijn leven op de kop te staan.

Opeens zat ik in het asiel. Dag baas, dag thuis, dag vertrouwde omgeving, dag eigen plekje. Baas; was ik te druk of te groot voor je? Paste ik niet meer in je leven, had ik wat stuk gemaakt in huis en vond je me gewoon niet meer leuk? Ongeacht de reden, ik kwam in het asiel terecht en wacht daar nu 1,5 jaar op een baas.

Nieuwe huisvriend

Ik probeer de moed niet te verliezen, ben ervan overtuigd dat er ergens iemand op zoek is naar een nieuwe huisvriend en dat ík die nieuwe huisvriend ga worden! Terwijl ik op die kameraad wacht houd ik me bezig met dagelijkse wandelingen, spelen op het veld, hapje en drankje op z’n tijd en lekker knagen op een kong gevuld met lekkernijen. Hoewel dit geen slecht leven is, verlang ik ontzettend naar één thuis en één familie die ik de mijne kan noemen.

Aan mij kun je een superleuke huisgenoot hebben! Ondanks mijn stoere looks, heb ik een klein hartje. Ik ben een sportieve kerel die hier in het asiel heeft geleerd om mooi mee te lopen aan de riem. Ben een echte waterrat en spring het liefst in ieder poeltje water dat ik zie. Het is pas echt feest als dat poeltje een modderpoel blijkt te zijn 😉 Hou erg van achter balletjes aan te rennen maar reken er wel op dat jij, als baas, mee komt te rennen. Ik snap namelijk maar de helft van apporteren en breng dus niks terug. Ach, kunnen we lekker samen aan onze conditie werken! Na sportieve inspanningen vind ik het fijn om heerlijk te knuffelen. Ik heb echter (nu) niet de rust in mijn lijf om urenlang te kroelen met elkaar.

Energie kwijt

Mijn lange verblijf in het dierenasiel begint toch gevolgen voor me te hebben. Ik merk dat ik moeite heb om mijn energie kwijt te raken. Dat heeft als gevolg dat ik erg druk en opgewonden word op het moment dat ik volop aandacht van mensen krijg. Ik kan dan tegen je op gaan springen en begin van drukte beetjes uit te delen en te dollen met je mouwen en handen. Als je weet hoe je me dan kunt geruststellen komt alles weer goed.

Ik droom van een ervaren hondenbaas, die met mij aan de slag wil gaan om mijn energie om te zetten in uitsluitend positieve dingen. Iemand die het aandurft om mij, een langzittende Stafford uit een asiel, een thuis te bieden en samen te genieten van het leven.

Vanwege mijn omvang en enthousiasme kan ik niet bij kinderen geplaatst worden. Ook kleine huisdieren als katten en konijnen vormen geen goede combinatie met mij. Ik ben wisselend in de omgang met andere honden. Op charmante, sociale, speelse en kwispelende dames reageer ik normaliter vrolijk kwispelend!

Lief hondenmens, kijk eens in mijn ogen. Dáár, dat sprankje hoop, is voor jou! Kom je me snel begroeten? Ik kan niet wachten!

Maak een afspraak om me te ontmoeten via [email protected]. Likje op je neus, Djaro