116 nieuwe burgerhulpverleners in Heerlen/Parkstad

Foto: Hartveilig / Roda JC

De afgelopen drie weken zijn in Heerlen/Parkstad weer 116 burgerhulpverleners getraind door een daarin gespecialiseerd team van Hartveilig. Hartveilig helpt gemeentes bij het opzetten en onderhouden van een reanimatienetwerk.

“Reanimeren met Roda JC”

Niet alleen worden alle nieuwe burgerhulpverleners van harte gefeliciteerd met hun mooie certificaat, tevens wil Hartveilig het Bernardinuscollege en het Sint Janscollege bedanken voor de gastvrijheid bij het geven van de cursussen. En met name bedanken zij Roda JC voor de ondersteuning die zij gaven.
Hun campagne “Reanimeren met Roda JC” bleek een groot succes. Deelnemers uit de hele regio Parkstad namen hierdoor deel aan de cursus, mede ‘gelokt’ door een gratis kaartje voor de wedstrijd Roda JC – Willem II van 7 mei aanstaande.

Hartveliger

Parkstad is op deze manier weer een stukje ‘Hartveiliger’ geworden.
De meeste deelnemers hebben zich direct laten registreren in het oproepsysteem van Hartslagnu.nl en kunnen aan de slag als dat nodig mocht zijn.
Heerlen liep in 2015 nog wat achter op het gebied van ‘hartveiligheid’. Het aantal burgerhulpverleners in de gemeente lag toen nog onder de 0,5%. Dat is nu positief veranderd, Heerlen zit momenteel in de groep tussen de 0,50 – 0,75%, maar dat kan nog zeker naar de 1,0%.

Vrijwilligers

Hartveilig is namens de gemeente Heerlen nog altijd op zoek naar vrijwilligers die willen helpen bij het onderhouden van het reanimatienetwerk in onze gemeente. U kunt zich aanmelden via http://www.hartveilig.nl/aanmelden-hartveilig/
Meer informatie vindt u op de FaceBooksite van Hartveilig Heerlerbaan of op de website www.hartveilig.nl

Lees ook: