Reanimatie-estafette 2017 naar Heerlen

Foto: CC0 Public Domain

Het duurt nog even, maar op 29 september 2017 vindt de landelijke reanimatie-estafette plaats in Heerlen. De estafette wordt georganiseerd om aandacht te vragen voor het belang van reanimeren, met name onder jongeren.

De 12e reanimatie-estafette Limburg wordt georganiseerd om vooral jongeren bewust te maken van het belang van reanimeren en daardoor levens te redden. Tijdens de dag zelf worden allerhande workshops en presentaties gegeven over reanimeren.

De reanimatie-estafette wordt georganiseerd door Stichting Reanimatie-estafette Limburg in samenwerking met gemeente Heerlen en diverse middelbare scholen. Tijdens de reanimatie-estafette is iedereen welkom, van jong tot oud.

Hulp bij hartstilstand

Peter van Zutphen, wethouder wonen, welzijn, zorg en herstructurering in Heerlen: “We zijn er trots op om de reanimatie-estafette in 2017 in Heerlen te kunnen laten plaatsvinden. Zo kunnen burgers en ook jongeren elkaar te hulp schieten bij een plotselinge hartstilstand. Onze ambitie is om het aantal burgerhulpverleners voor het Reanimatie Netwerk Heerlen een boost te geven.”

Een lid van het Reanimatie Netwerk Heerlen wordt opgeroepen als iemand bij hem/haar in de buurt een plotselinge hartstilstand krijgt. Deze burgerhulpverleners zijn getraind in reanimeren en het gebruik van een AED. Hierdoor kunnen ze acute hulp bieden nog voordat de ambulance arriveert. Met snellere hulp bij een plotselinge hartstilstand kunnen levens worden gered.

Aftrap reanimatie-estafette

Aanstaande vrijdag 30 september neemt wethouder Peter van Zutphen alvast het stokje over van de gemeente Leudal. Dit gebeurt in aanwezigheid van leerlingen van diverse middelbare scholen uit Limburg, België, Duitsland en Luxemburg, tijdens de reanimatie-estafette 2016 in gemeente Leudal.

Reacties