Michelin-ster voor ‘Cucina del Mondo’ in Heerlen

Foto: Heerlen.Nieuws.nl/Hein Smith

Sinds vandaag gaat ‘Cucina del Mondo’ in Heerlen als ‘sterrenrestaurant’ door het leven. Het restaurant aan de Laanderstraat van ‘patron’ Servais Tielman en zijn vrouw Stephanie kreeg vandaag de felbegeerde eerste Michelin-ster bij de presentatie van de nieuwe Michelingids Nederland in het DeLaMar Theater in Amsterdam.

Cucina del Mondo was daarmee één van de vijf restaurants die dit jaar hun eerste ster ontvingen. Ook restaurant Noble in Den Bosch en de Amsterdamse restaurants Bolenius, restaurant MOS en restaurant RIJKS@ kregen hun eerste ster.

Hoog niveau, scherpe prijzen

Het was bekend dat Servais Tielman op hoog niveau kookt. Niet alleen door zijn passie voor het koken, maar ook dankzij de ervaring die hij opdeed bij de chefkoks Hans van Wolde en Toine Hermsen. Ook liet Michelin Benelux weten dat zij het zeer waarderen dat Cucina del Mondo tegen heel scherpe prijzen kookt.
Meer informatie over de passie en de ervaringen van Servais Tielman leest u in het interview, waarvoor Heerlen.Nieuws.nl onlangs bij Servais Tielman aan tafel schoof.

Eén ‘Limburgse ster’ erbij

De ster voor Cucina del Mondo was de enige ster die er in Limburg dit jaar bijkwam. En omdat ook geen Limburgs sterrenrestaurant zijn ster kwijtraakte telt Limburg vanaf nu elf sterrenrestaurants. Da Vinci in Maasbracht en Beluga in Maastricht behouden hun twee sterren. Château Neercanne (Maastricht), Tout à Fait (Maastricht), One (Roermond), De Leuf (Ubachsberg), Valuas (Venlo), Aubergine (Steyl), Bretelli (Weert) en Brienen aan de Maas (Well) hadden elk een ster en behouden die ook.

Drie sterren

De Librije in Zwolle en De Leest in Vaassen waren en blijven de enige twee Nederlandse restaurants met drie sterren. Verder kreeg Nederland er vandaag één nieuw tweesterrenrestaurant bij: restaurant Tribeca in Heeze.

Lees ook: