Hondenpoepconferentie in Heerlen – meld u aan!

Foto: Heerlen.Nieuws.nl

Hondenpoep is een ergernis die helaas een vaste positie heeft veroverd in de top 3 van meest voorkomende klachten bij veel gemeenten. Een hond produceert ongeveer 83,95 kilo poep per jaar (ongeveer, zou ook 84 kilo kunnen zijn). De ruim 8650 blaffende viervoeters die de gemeente Heerlen officieel telt produceren jaarlijks in totaal dus zo’n slordige 726.500 kilo hondenpoep.

En ondanks maatregelen als gratis hondenpoepzakjes en honden uitlaatgebieden blijft de ergernis groot. Heerlen wil het graag oplossen en vindt het tijd voor een onconventionele aanpak, ze vatten de koe bij de horens en nodigen de Heerlenaren uit om samen een oplossing te bedenken.

Lees ook:

Dialoog

Op 15 oktober van 10.00 tot 13.30 uur komen in SCHUNCK* (Bongerd 18, Heerlen) experts aan het woord, waaronder Martin Gaus. Er vindt een dialoog plaats met belanghebbenden waarbij gezocht wordt naar nieuwe ideeën om de overlast te beperken. Martin Gaus verzorgt een lezing waarin hij onder andere een lans breekt voor faciliteiten om de compliance van hondenbezitters te bevorderen.

Onder leiding van ‘creativity consultant’ Sjra Puts gaan inwoners mét en zonder hond, beleidsmakers, politie, handhavers en bestuurders op een interactieve manier aan de slag.

Hondse activiteiten

Op het Pancratiusplein worden van 10.00 tot 16.00 uur tal van ‘hondse’ activiteiten georganiseerd. Er worden demonstraties gegeven, er is een dierenarts aanwezig die een openbaar spreekuur houdt, een ‘hondenwasmachine’ die zorgt voor een schone hond, er staan geen pop up stores maar ‘poep-up stores’ met voor honden(bezitters) interessante spullen. In een ‘speakers-corner’ kunnen mensen een zeepkist bestijgen om hun mening te ventileren. De klaagmuur en de ideeën-muur zorgen voor de input en interactie met de bewoners.
En natuurlijk kan er een hotdog gegeten worden.

Iedereen is van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn.
Aanmelden kan door, voor 8 oktober, een mail te sturen naar [email protected]

Reacties