Chevremont schrijft geschiedenis door zich te plaatsen voor de landelijke KNVB beker

Chevremont won in de kwartfinale met 2-0 van Venlosche Boys en plaatste zich hierdoor voor de landelijke KNVB beker. Hierdoor schrijft de ploeg van trainer Maurice Verbunt clubhistorie. Nog nooit eerder in het bestaan van de club werd dit behaald.

Chevremont begon sterk aan de wedstrijd en na 7 minuten was het al 1-0. Door een mooie lange crossbal van Roy Goossens werd Rodney Klinkenberg bereikt. Deze kon na een mooie individuele actie de bal voorzetten en Lars Wolters ronde beheerst af.
Maar waar iedereen dacht aan een gemakkelijke middag voor de thuisploeg kwamen de gasten na de tegentreffer beter in hun spel. Venlosche Boys, dat door diverse redenen een aantal vaste krachten moest missen, nam het initiatief over. De gasten lieten zien dat ze niet voor niks bovenin meedraaien in de tweede klasse. Chevremont had vooral moeite met het beweeglijke middenveld van de tegenstander, maar echt gevaarlijk werd Venlosche Boys niet.

In de tweede helft had Chevremont zijn tactisch plan iets aangepast en kregen de blauw-witten weer meer grip op de wedstrijd. Toen in de 58ste minuut, door goed doorjagen van onder andere Lars Wolters, de doelman van Venlosche Boys de fout in ging, was de wedstrijd gespeeld. Diezelfde Wolters maakte dankbaar gebruik van de misser en tekende de 2-0 aan. De gasten waren vervolgens niet meer in staat om nog iets terug te doen en zo eindigde de wedstrijd in het voordeel van Chevremont.

Chevremont is aan een geweldig seizoen bezig, waarbij de promovendus in de eerste klasse D inmiddels 12 punten voorsprong heeft op zijn naaste belagers in de strijd om het kampioenschap. Bovendien spelen ze op 17 april de halve finale thuis tegen Groene Ster.