Remise op Paasmaandag in Ransdaal bij Hellas – SVN

Paasmaandag werkten zowel Hellas als SVN hun tweede wedstrijd in het Paasweekeinde af. SVN wist zaterdag op knappe wijze Heer met 1-0 te verslaan en Hellas worstelde zich die dag naar een punt tegen Leonidas na een 2-2 gelijk spel.

Waar voor Paasmaandag in heel Nederland code geel was afgegeven bleek deze voorspelling rond 14.30 uur op het veld in Ransdaal behoorlijk afgezwakt te zijn. Toegegeven, het waaide wel en af en toe viel er wat regen en een enkel hagelbuitje, maar van code geel was zeker geen sprake meer. Het was dus geen weer voor Captain Ahab of Michiel de Ruyter, maar gewoon weer voor 22 spelers om een leuke pot voetbal op de mat te leggen. Dat deden beide ploegen dan ook. Voor beide teams stond ook het nodige op het spel. SVN doet na de overwinning op Heer volop mee in de strijd om de titel en Hellas moet nog de nodige punten halen om van een degradatie- of nacompetitieplek weg te blijven.

De bezoekers uit Landgraaf begonnen iets beter aan de wedstrijd en de eerste kansen waren dan ook voor SVN. SVN wist echter 2 keer niet te scoren en na 10 minuten kwam ook de thuisploeg beter in haar spel. SVN moest achteruit en Hellas kreeg voor de rust nog enkele goede mogelijkheden om de score te openen. Op slag van rust wist de thuisploeg toch het net te vinden. Een prima aanval werd door Reno Baggen bekroond met een doelpunt. Niet veel later klonk het rustsignaal van de perfect leidende scheidsrechter Vrenken.

Na de thee bleef Hellas de aanval zoeken. Opnieuw kreeg de thuisploeg enkele goede mogelijkheden om de score op te voeren. Maar een goed keepende SVN doelman en falende Hellas voorwaartsen voorkwamen doelpunten. SVN kwam nog sporadisch in de buurt van het Hellas-doel en leek op een zekere nederlaag af te gaan. Toch kwamen de bezoekers nog op gelijke hoogte. Een moment van onachtzaamheid in de Hellas defensie werd meteen afgestraft door de SVN spits. De 1-1 op het scorebord was een domper voor Hellas. Met nog 15 minuten te spelen schakelde de thuisploeg nog een keer een tandje bij. Ondanks enkele hachelijke momenten voor het SVN-doel wist Hellas niet meer te scoren.

Waar Hellas Paaszaterdag blij mocht zijn met 1 punt voelde op Paasmaandag het gelijke spel als een nederlaag. Beide ploegen schieten met dit ene punt niet zo veel op. Het wordt voor SVN als voor Hellas nog een moeilijke opdracht om aan het einde van het seizoen respectievelijk de titel of nacompetitie te halen dan wel degradatie of nacompetitie te voorkomen. Het vertoonde spel zou beide teams echter hoop en houvast moeten bieden. Maar het draait uiteindelijk om de punten. En dan tellen 3 punten nog altijd meer dan dat ene schrale punt.

Tekst: Laurens Faessen

Reacties