Vrouwenteam WDZ trotseert wind en verslaat de vrouwen van UOW

Op tweede paasdag ontving de nummer 5 van de 5de klasse UOW VR1, het een plek lager geklasseerde vrouwenelftal van WDZ. Het verschil op de ranglijst was voor aanvang van deze wedstrijd maar één punt en daarmee leken de ploegen op voorhand aan elkaar gewaagd.

Na een aantal minuten bleek echter al, dat de grootste tegenstander de wind zou zijn. Deze maakte het voetballen met momenten onmogelijk en dit kwam het niveau vanzelfsprekend niet ten goede.

De eerste grote kans van de wedstrijd kwam op het conto van UOW, die aan de linkerkant van het penaltygebied vrij kwamen en via een afstandsschot de binnenkant van de paal raakte. Ondanks dit wapenfeit waren het de dames uit Bocholtz die steeds meer controle kregen over de wedstrijd en het middenveld in handen hadden. Dit resulteerde na een half uur spelen in de tweede kans voor de goed spelende Eva Brands. Daar waar ze de eerste mogelijkheid niet op doel wist te krijgen, bleef ze niet veel later kalm toen ze oog in oog met de keeper kwam en daarmee zette ze WDZ op een verdiende voorsprong.
Na dit doelpunt werd UOW feller en kwam er meer pit in de wedstrijd. Dit resulteerde in fellere duels, waarbij de scheidsrechter steeds vaker moest optreden. Dit gegeven in combinatie met de alsmaar strengere wind, maakte het een onvoorspelbare confrontatie waarbij de einduitslag nog lang niet vast stond. Deze lijn zette zich voort in de tweede helft, waar met momenten de gemoederen hoog op liepen.
De achterhoede van WDZ leek zich hier echter weinig van aan te trekken. Het centrale verdedigingsduo Kimberly Schröder/Desi Hamers speelde zeer solide en gaf de behendige aanvalsters van UOW weinig ruimte. Een van de spaarzame kansen voor UOW was dan ook meteen een hele grote, deze inzet belande echter op de paal. Dit bleek even later een cruciaal moment in de wedstrijd te zijn. Daar waar 1-1 op het scorebord had kunnen en misschien wel moeten staan, was het WDZ dat de wedstrijd op slot gooide. Via een goede pass van Dorien Dodemondt kwam de bal bij Eva Brands, deze trof met een schot van buiten het penaltygebied de lat. De alerte Cigalle Verhoeven wist de bal goed te controleren om vervolgens via de rebound de 0-2 aan te tekenen.

Daar waar UOW het geloof in een goede afloop reeds verloren had, probeerde WDZ de stand nog verder uit te bouwen. Pogingen van achtereenvolgens; Brands, Cvijanovic en Ruijters leverden geen doelpunten meer op. Met deze 0-2 eindstand boeken de dames van WDZ de 3de overwinning op rij en passeren ze UOW op de ranglijst.

Reacties