‘Herstellen na kanker’ bij Adelante Hoensbroek

Foto: Adelante

Bij Adelante in Hoensbroek is sinds enige tijd het revalidatieprogramma ‘Herstellen na kanker’ te volgen.

Dit groepsprogramma richt zich op het fysieke en emotionele herstel van mensen die meerdere problemen en klachten hebben door de ziekte kanker. Elk traject start met een persoonlijke intake en een aantal tests. Vervolgens gaan de deelnemers onder professionele begeleiding gedurende 3 maanden enkele malen per week samen aan de slag om gestelde doelen te halen.

Het programma ‘Herstellen na kanker’ is niet geheel nieuw.
Het is een voortzetting en doorontwikkeling onder een andere naam van het programma ‘Herstel & Balans’. Dit programma begon circa 15 jaar geleden met de opdracht om in Nederland eerstelijns oncologische revalidatie te ontwikkelen tot een erkend vakgebied. Hieraan is inmiddels voldaan, waardoor zowel het programma als de bijbehorende stichting en licentiesysteem werden opgeheven.
Voor de oncologische revalidatie gelden vanaf 2016 nu de reguliere regels voor verwijzing en zorgfinanciering.

Revalidatiecentrum Adelante, dat vanaf het eerste uur bij ‘Herstel & Balans’ betrokken was, biedt nu het eerstelijns revalidatieprogramma aan onder de naam ‘Herstellen na kanker’ om ook in de toekomst passende oncologische revalidatiezorg aan patiënten te kunnen blijven aanbieden in een veilige omgeving.