Themabijeenkomst en film ‘Het is nooit te laat’ Cultuurhuis Heerlen

Foto: Het is nooit te laat / Stichting Ideefix

Stigmatisering is één van de belangrijkste problemen die mensen met een psychische aandoening ervaren. Mensen met een psychische aandoening worden als anders gezien, gevaarlijk onvoorspelbaar of niet in staat om te werken. Ze worden vaak gemeden, gediscrimineerd en uitgesloten.

De film ‘Psychose!’ die een jaar geleden in première ging in het EYE filminstituut in Amsterdam behandelt de strijd tegen stigma’s bij psychose. De première was tevens de kick-off van de landelijke voorlichtings- en beeldvormingscampagne ‘Het is nooit te laat’.

Dit landelijk project wordt afgesloten met een 3-tal bijeenkomsten in Limburg georganiseerd door Mondriaan en is in de rest van Nederland zeer succesvol gebleken. Centraal staan de persoonlijke verhalen waarbij de acteurs uit de film in gesprek gaan met het publiek. Hier komen onderwerpen als psychische kwetsbaarheden, herstel van psychoses, stigma en jongeren aan bod.

Psychose

‘Het is nooit te laat’ is een project dat wordt gedragen door een team van jongvolwassen dat zelf een psychose heeft gehad. Het team wil met dit project het publiek bewust maken van het stigma dat op psychoses rust. Het project richt zich dan ook op het vroeg signaleren en normaliseren van psychoses en het benadrukken van het belang van herstel na het krijgen van een psychose.

De bijeenkomst is interessant voor een algemeen publiek en vooral voor mensen die te maken hebben of in aanraking zijn gekomen met stigma’s bij psychoses.

Datum, tijd & locatie bijeenkomst:

Datum: dinsdag 15 maart 2016.
Tijd: 19.30 – 21.45 uur.
Locatie: Cultuurhuis, Sittarderweg 145, 6412 Heerlen.

Toegang is gratis, maar aanmelden is verplicht via Mondriaan bij Mark Ahsmann 088-5069413.

Reacties