Jong Roda JC gelukkige winnaar tegen Bekkerveld

Bekkerveld – Jong Roda JC. Een heel aardig affiche voor een mooie streekderby. Het oefenduel wist vrijdagavond 26 januari om 20.00 uur een behoorlijk aantal toeschouwers naar Sportpark A gene Bek te lokken die daar een leuke wedstrijd met een gelukkige winnaar te zien kregen.

Onder de zeer kundige leiding van scheidsrechter Max Kok waren beide ploegen in de eerste helft aan elkaar gewaagd. Roda nam verrassend de leiding, doordat Tim van de Geijn bij het wegwerken van een bal deze volkomen verkeerd raakte en zijn eigen doelman Pim Gubbels geheel kansloos liet.

De achterstand bleef echter niet lang op het scorebord staan, want even later scoorde dezelfde Van de Geijn met een prachtige kopbal, nu in het goede doel. Met 1-1 werden de kleedkamers opgezocht.

Na de pauze hadden de blauw-witten een nog groter spelaandeel, kregen enkele kansjes, maar zoals wel vaker gebeurt, viel een doelpunt aan de andere kant. De 18-jarige Autralische gelegenheidsdoelman Mischa De Waal – Hart liet zich in de korte hoek verrassen door een schot van een van de Roda-spitsen. Helaas was de thuisploeg in de resterende tijd niet meer in staat om de achterstand om te buigen, waardoor het team van trainer Erik van de Luer met een 2-1 overwinning van het veld stapte.

Tekst: Ton Cuijpers