Medewerkster ‘Rambam’ verdacht van diefstal in politiebureau Heerlen

Vrijdag arresteerde de politie in Heerlen een medewerkster van het televisieprogramma ‘Rambam’ op verdenking van diefstal.

De vrouw meldde zich samen met drie andere personen bij de balie van het politiebureau. Onder valse voorwendselen bleek, want zij gaven ten onrechte aan in opdracht van de gemeente Heerlen onderzoek te doen naar gevonden voorwerpen. Op een onbewaakt moment dook de vrouw over de balie en nam daar iets weg. Hierna verdween zij samen met de andere 3 personen uit het bureau. Een aantal politiemensen zag dit voorval via een camera, waarna de vrouw buiten het politiebureau werd aangesproken. Zij bleek klein kantoormateriaal uit het bureau ontvreemd te hebben, en werd aangehouden.
Medewerkers van het televisieprogramma zijn vrijdag mogelijk ook bij een ander politiebureau geweest, de politie onderzoekt of hier mogelijk ook spullen zijn meegenomen.

Achtergrond

De medewerkers van het tv-programma zijn bezig met hun jaarlijkse portemonneetest. Daarbij wordt bij een aantal politiebureaus een gevonden portemonnee afgegeven. Vervolgens melden de medewerkers zich enige tijd later bij de politie of de betreffende gemeente met de vraag waar de portemonnee is gebleven. Ditmaal hebben medewerkers van het televisieprogramma bij diverse politiebureaus in Limburg een portemonnee afgegeven. De afspraak luidt dat gevonden voorwerpen bij de gemeenten behoren te worden ingeleverd. Uit het oogpunt van dienstverlening werden in diverse gevallen de gevonden portemonnees toch bij de politie in ontvangst genomen. Vervolgens behoorden de portemonnees te worden overgedragen aan de gemeente. Voor zover nu bekend is er daarbij in twee gevallen iets niet goed gegaan. Hier wordt momenteel nader onderzoek naar verricht.

Snelrecht

De medewerkster van het televisieprogramma is in de loop van de dag weer vrijgelaten. Via een snelrechtprocedure heeft zij een beschikking ontvangen.

Reacties