Johan de Niet nieuwe directeur poppodium NIEUWE NOR

Johan de Niet volgt per 1 maart 2016 Joery Wilbers op als directeur van poppodium NIEUWE NOR. Dat maakte de stichting De NOR onlangs bekend.

Het bestuur denkt met Johan een bevlogen en enthousiaste directeur te hebben gevonden, die bovendien alles in huis heeft om aan de slag te gaan met de opgave waar hij komende jaren naast de dagelijkse leiding van het popodium te maken krijgt: de ontwikkeling van het oude ‘Kegelpaleis’ tot een volwaardig popproductiehuis.

De huidige directeur Joery Wilbers nam zaterdag 9 januari 2016 officieel afscheid als directeur van de NIEUWE NOR om de overstap te maken naar de ECI Cultuurfabriek in Roermond.

Johan de Niet (40) is op dit moment werkzaam als programmamanager bij de Stadsregio Parkstad en is naast deze functie al jaren actief in Limburgse popscene. Over zijn nieuwe functie zegt hij: “Ik wil Joery heel erg bedanken voor wat hij voor de NIEUWE NOR heeft betekend. Ik wil graag samen met de medewerkers en vrijwilligers met veel energie en enthousiasme doorzetten waar poppodium NIEUWE NOR inmiddels voor staat”.

In 2015 bezochten 27.670 bezoekers 139 activiteiten van het poppodium. Behalve concerten en dance-avonden op haar eigen locatie organiseerde de NIEUWE NOR activiteiten op en in locaties als de Limburgzaal, Oefenbunker, Savelbergklooster en Filmhuis De Spiegel als ook de festivals Popronde en Bevrijdingsfestival Heerlen. Het team van de NIEUWE NOR bestaat uit 3 medewerkers in vaste dienst, 3 wisselende stagiaires en een groep van ruim 60 betrokken vrijwilligers.

Naast de dagelijkse leiding van het poppodium is als extra opdracht de ontwikkeling van de NIEUWE NOR en het ‘Kegelpaleis’ tot het popproductiehuis van Parkstad meegegeven door het bestuur aan Johan de Niet. Deze ontwikkeling vormt het begin van de transformatie van de Pancratiusstraat tot ‘Music Xperience’ en is als project door IBA Parkstad tot kandidaat-project benoemd.