Boswachter richt zich tot alle ‘Natuur Tokkies’ van Nederland

Foto: @Bosw8erDennis/Twitter

Hij moest het even kwijt, boswachter Dennis na zijn bericht op Twitter van het dode egeltje dat met zijn kop in een weggegooide McDonalds beker klem kwam te zitten en stikte.

Aan alle ‘Natuur Tokkies’ van Nederland

Tokkies ja en wees gerust, het is geen spelfout want ik bedoel geen takkies. Vrijwel elke dag tref ik bizar veel zwerfvuil, groot en klein, aan in de diverse natuurgebieden in Nederland.

Maar ook op straat is het soms net een vuilnisbelt.

Ik verbaas me al niet meer als ik afgewerkte olieflessen, luiers, drugsafval, blikken, flessen en soms hele inboedels aantref. Sommige mensen denken dat we alleen op de Veluwe en in het zuiden van het land zwijnen hebben.

Nou wees gerust, ze blijken echt in geheel Nederland voor te komen!

Men schijnt totaal te vergeten dat men als gast in de natuur verblijft. Gasten waar we vandaag de dag onze mond vol van hebben want die moeten zich tenslotte aan onze waarden en normen houden. Maar helaas vergeten gemakshalve deze Tokkies zelf nogal eens wat die waarden en normen zijn.

Met een achteloos gemak dumpen ze het afval, groot en klein, gewoon waar het hun uitkomt. Door hun toedoen lijkt de natuur soms een grote plee en waarschijnlijk zijn ze straks de eerste die schreeuwen hoe andere zich moeten gedragen.

Wordt het niet eens tijd dat sommige onder ons zich met het schaamrood op de kaken eens in de spiegel aankijken en zich afvragen waar ze de afslag ‘normale waarden en normen’ hebben gemist!

Was getekend: Boswachter Dennis.

Egeltje-599x408
Fotocredits: Country Life UK

 

'

Reacties

article
37298
Aan alle 'Natuur Tokkies' van Nederland
Hij moest het even kwijt, boswachter Dennis na zijn bericht op Twitter van het dode
https://heerlen.nieuws.nl/nieuws/37298/boswachter-richt-zich-tot-alle-natuur-tokkies-van-nederland/
2016-01-14T20:17:28+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/148/2016/01/14200400/McD-bekertje2-715x408.jpg
Mens, Dier & Natuur, Nieuws