EHC/Heuts laat zich niet verrassen door derdeklasser SCM

Voor EHC/Heuts is het bereiken van de halve finale in de beker altijd een belangrijk doel, waarmee de ploeg van Paul Meulenberg de lat behoorlijk hoog legt. Van de andere kant: adel verplicht.

Tegen derdeklasser SCM uit Malberg Maastricht kwam het bereiken van de volgende bekerronde afgelopen weekend in ieder geval geen enkel moment in gevaar. Op eigen terrein deed de Hoensbroekse formatie met een 3-0 overwinning wat het moest doen, en mag EHC/Heuts zich nu gaan opmaken voor een zwaardere klus in de strijd om de beker: een uitwedstrijd bij het Kerkraadse Chevremont.

Trainer Paul Meulenberg benutte afgelopen wedstrijd ook om zijn vertrouwen uit te spreken in spelers die de laatste weken niet in de basiself hadden gestaan. Dat had aanvankelijk zijn weerslag op de wedstrijd, het gewijzigde EHC/Heuts wist de weerstand van SCM in de eerste helft maar nauwelijks te breken. Tot enkele minuten voor rust bleef de 0-0 op het scorebord, maar met een kleine versnelling werd de wedstrijd echter toch nog voor de pauze beslist. Architect achter deze versnelling was Lars Gulpen die in deze periode twee maal fraai scoorde.

In de tweede helft was het spel meer ‘kat en muis’, en na ongeveer een uur speeltijd kwam de eindstand van 3-0 op het wedstrijdformulier en scorebord. Glenn Biesmans wist namens EHC/Heuts het net te vinden. Dat de score daarna niet hoger opliep was vooral te wijten aan slordigheden in de afronding.

Maar in de bekerstrijd telt nu eenmaal alleen het bereiken van de volgende ronde, waarin het vermoedelijk iets heftiger aan toe zal gaan. Want in Chevremont wacht EHC/Heuts dan de trotse koploper van de eerste klasse D.