Bekkerveld wint bekerstrijd van De Ster

Bekkerveld ontving op “Sportpark A gene Bek” het zowel in competitie als in de bekerstrijd tot gisteren nog ongeslagen De Ster uit Stein.

De opstelling van de thuisploeg liet enkele veranderingen ten opzichte van de recente competitiewedstrijden zien. Enkele “vaste waarden” ontbraken en dit gevoegd bij de lijst met geblesseerden zorgde voor een verrassende beginopstelling bij de blauw-witten.
Aangezien ook tweedeklasser De Ster de nodige afwezigen had, was het voor beide ploegen aanvankelijk wennen en aftasten in de bekerwedstrijd, hetgeen resulteerde in veel middenveldspel met weinig kansen.

In de 20e minuut kwam Bekkerveld ietwat verrassend op voorsprong: Stefan Hagens gaf vanaf links een voorzet, die door Thom Vluggen knap werd gecontroleerd en afgerond. Hierna werd het spel van beide kanten wat levendiger, met mogelijkheden en kleine kansen tot gevolg. Oud-Bekkervelder Thijs Nieuwland schoot net over het doel van Rik Klijn en aan de andere kant knalde Thom Vluggen hard tegen de lat.
Toen iedereen zich al opmaakte voor de pauze besliste de goed leidende scheidsrechter Heuts, dat Bekkerveldverdediger Henneman een overtreding maakte binnen het strafschopgebied met als gevolg een strafschop voor De Ster. Ricardo Lucassen wist hier wel raad mee, waardoor beide teams gingen rusten met een 1-1 stand.

In de tweede helft speelde Bekkerveld beter, maar aanvankelijk werden eerst enkele kansen gemist totdat een corner van rechts hard en laag werd voorgeschoten en Stefan Hagens vanaf 16 meter de bal in de uiterste hoek schoot. Amper 5 minuten later was het weer raak: Thom Vluggen stond aan het einde van een mooie combinatie tussen Tim van de Geijn en Sil Lardinois en liet de gastendoelman kansloos: 3-1.
De ploeg van trainer Cooky Voorn, onder leiding van aanvoerder Roger van Meegeren, controleerde vanaf dat moment de wedstrijd en buiten een mooie lob van Sil Lardinois op de lat, gebeurde er weinig meer.
Er kwam geen verandering meer in de stand en De Ster incasseerde de eerste nederlaag van het lopende seizoen.

Al met al een verdiende overwinning voor Bekkerveld, dat het in de volgende bekerronde op donderdag 17 december in Echt mag gaan opnemen tegen Topklasser EVV.

Tekst: Ton Cuijpers

 

Reacties