Skatehal ‘The Promise’ toch weer open

Berichtten we op 15 september nog dat de skatehal The Promise op sportpark Kaldenborn per 1 november dicht zou gaan, vandaag meldt de gemeente Heerlen dat de skatehal op woensdag 18 november 2015 weer open gaat, en in ieder geval open blijft tot en met eind 2016.

De gemeente Heerlen heeft een nieuw contract gesloten met de eigenaar van de hal. Het is de bedoeling om voor de periode ná 2016 een nieuwe ‘open call’ uit te schrijven.

De overeenstemming is bereikt binnen de financiële kaders voor 2016. Daarmee is de bezuinigingsdoelstelling gerealiseerd.
In de tussentijd krijgt de gemeente de kans om te zoeken naar een oplossing voor de lange termijn. Het college gaat waarschijnlijk een nieuwe ‘open call’ uitschrijven. Daarmee worden marktpartijen uitgenodigd om met voorstellen te komen over hoe zij een skatevoorziening voor de stad willen realiseren.

Wethouder Martin de Beer is blij met de verlenging van het contract. “We hebben nu meer tijd om te werken aan een kwalitatief betere voorziening. En ondertussen kunnen de skaters en bmx-ers gewoon hun coole sport blijven uitoefenen.”

Lees ook:

Reacties