Opening carnavalsseizoen in Heerlen

Na de overgang van het oude naar het nieuwe ‘vastelaoves-seizoen’ tijdens ‘Aod òp Nuj’ morgenavond, openen HVV De Winkbülle het carnavalsseizoen in Heerlen officieel en traditiegetrouw op woensdag de ‘elfde van de elfde’.

’s Middags worden 11 Heerlenaren, Heerlense instituten of bedrijven verrast met een echte rijstevlaai. ’s Avonds strijdt eenzelfde aantal artiesten om de titel ‘Sjlager va Heële 2016’.

Stadsprins Marc I en een delegatie van het Winkbülle-bestuur zetten op de ‘elfde van de elfde mensen in het zonnetje die op de een of andere manier iets goeds, moois of geweldigs hebben gedaan wat op dat moment nodig was voor de Heerlense carnaval. Kortom, mensen die zich hebben laten kennen als een echte Winkbuul.

Dit jaar worden in ieder geval de partner van Stadsprins Marc I, burgemeester Krewinkel van Heerlen, Buro Parkeren, Hermand Dortands, de ouders van Jeugdprins Björn I, Monique Thuis, Paul Gieben, Café Pelt, de Sjelme va Heële en de bewoners van de Vlotstraat bezocht.

Sjlagerkonkoer

Traditiegetrouw vindt ’s avonds het Sjlagerkonkoer plaats. Hier zetten 11 artiesten hun beste muzikale beentje voor en strijden om de eeuwige roem en de titel ‘Sjlager va Heële 2016’.
Een tiental deskundige jury’s vellen hun oordeel over de ingezonden liedjes. Vaak blijft het tot het laatste moment spannend en geeft de publieksjury de doorslag.
Brasserie de Admiraal, Heerlerbaan 107, is dit jaar het decor voor het Sjlagerkonkoer. De zaal is open vanaf 20.00 uur en om 20.30 uur wordt de avond officieel geopend.

In volgorde van opkomst doen dit jaar mee:

 1. Paul & Leo – Vasteloavesblood
 2. De Dörpsgekke – Nonde
 3. De Bully’s – Vasteloavend is begós
 4. D’r Klinge – Same zinge
 5. Bernardinuscollege – Sjpas aa boad
 6. Duo Doebel – D’r óptoch
 7. Rob Lardinois – Wil doe mit mich toesje
 8. Vee & Dee – ’t Reëgent vasteloavend!
 9. De Drinkbülle – Sjpas aa boad
 10. Frits Pelt – Went ’t ummer geet wie hüj
 11. De Deulkes – De blumker boete zette

Zijne Hooglustigheid Marc I van de Winkbülle nodigt iedere rechtgeaarde vasteloavesgek van harte uit om samen met hem een daverende start van het nieuwe carnavalsseizoen te maken. De entree bedraagt 5 euro.

Reacties

Cookieinstellingen