Nieuwe rotonde’s in zuidelijk tracé Euregioweg

Foto: Heerlen.Nieuws.nl

Sinds dit weekeinde is ook de laatste nieuwe rotonde in het zuidelijk tracé van de Euregioweg geheel opengesteld voor het verkeer. Daarmee behoort de verkeershinder, die vooral tijdens de spitsuren tot de nodige vertraging leidde, tot het verleden.

Op de grens tussen Kerkrade en Heerlen was de binnenring de afgelopen maanden gedeeltelijk onderbroken.

Bij de T-splitsing van de Euregioweg met de Rukkerweg in Terwinselen is een nieuwe ‘rechtsaf-strook’ aangelegd zodat het verkeer op de Euregioweg uit zuidelijke richting in de spits gemakkelijk kan doorstromen naar het bedrijventerrein langs de Tunnelweg en Dentgenbach in Kerkrade.

Het voormalige kruispunt met verkeerslichten van de Euregioweg met Winckelen (bij de McDonalds) is getransformeerd naar een verkeerslichtenvrije rotonde, en datzelfde verkeerstechnische kunstje is voltrokken bij de kruising ter plaatse van de Heerlenersteenweg. Hierbij is nog extra voorzien in een vrije ‘rechtsaf-strook’, waardoor het verkeer op de Euregioweg komende vanaf het Parkstad Limburg Stadion vrij kan afslaan naar de Heerlenersteenweg.
Tevens is het wegdek van de Euregioweg op dit gedeelte voorzien van een nieuw asfalttapijt.

De omleidingsroutes zijn opgeheven, waardoor het doorgaande verkeer naar Landgraaf en Kerkrade afkomstig van de snelweg niet meer over de afslag naar het Parkstad Limburg Stadion wordt geleid.

Lees ook:

 

DSCN3245[1]

Reacties