Groepen van 3 of meer personen verboden in MSP

Foto: Heerlen.Nieuws.nl

De burgemeester van Heerlen heeft besloten in MSP (Meezenbroek, Schaesbergerveld en Palemig) een samenscholingsverbod in te zetten tegen de overlast van groepen jongeren in buurt.

De reden voor dit besluit is dat een groep jongeren in en rond de Kasteellaan in MSP overlast veroorzaakt in de vorm van o.a. geluidsoverlast, vandalisme en brandstichting. Omdat de huidige aanpak helaas onvoldoende is gebleken, heeft de burgemeester besloten om in MSP een samenscholingsverbod in te stellen om zo de overlast zo snel mogelijk te kunnen beƫindigen.

Dit betekent dat jongeren in Meezenbroek, Schaesbergerveld en Palemig vanaf zaterdag 18 juli niet meer zonder redelijk doel in een groep van 3 of meer personen bij elkaar mogen staan. Het verbod geldt niet voor iedere groep van 3 personen, maar voor groepen die een overlast gevend, intimiderend, hinderlijk of bedreigend karakter hebben. Of waarvan redelijkerwijs kan worden aangenomen dat deze groepen een bedreiging van de openbare orde met zich meebrengen of zullen brengen.

De politie beoordeelt steeds de situatie. Bij overtreding van het verbod wordt geverbaliseerd. Het samenscholingsverbod geldt voor heel MSP.

Lees ook:

 

Reacties