VVV Zuid-Limburg organiseert MIJN-Stadswandeling in Heerlen

Stoomloc ON-14 bij het Nederlands Mijnmuseum (Schachtgebouw)
Foto: Heerlen.Nieuws.nl

In het kader van ‘het Jaar van de Mijnen, M2015’ organiseert de VVV Zuid-Limburg aanstaande woensdag een ‘MIJN-stadswandeling’.

In 2015 is het 50 jaar geleden dat de sluiting van de mijnen aangekondigd werd in ‘De Toespraak’ door toenmalig minister Den Uyl. Al het hele jaar wordt extra aandacht besteedt aan de historie van de mijnen via ‘het Jaar van de Mijnen, M2015’. De mijnhistorie heeft zijn stempel gedrukt op Zuid-Limburg. De geschiedenis en de gevolgen van het mijnverleden voor met name de stad Heerlen zijn nog steeds merkbaar.

De ‘MIJN-Stadswandeling’ voert, met toelichting van een gids, langs belangrijke gebouwen uit de mijnhistorie zoals het MIR-gebouw, waar de EGKS (Europese Gemeenschap voor Kolen en Staal, de voorloper van de huidige Europese Unie) is opgericht, de Oude Mijnschool, voormalig hoofdbureau van de Staatsmijnen, maar ook langs meerdere bijzonderheden als de versteende ‘zegelboom’. En niet te vergeten het voormalig schachtgebouw van de Oranje Nassau 1 mijn, waar nu het Nederlands Mijnmuseum is gevestigd.

Meer informatie

De MIJN-Stadswandeling start in Heerlen-centrum bij de VVV Limburg Winkel op Bongerd 19, en duurt ongeveer anderhalf uur. De wandeling begint woensdag 17 juni om 13.30 uur.

De wandeling is individueel via VVV Zuid-Limburg boekbaar. Vooraf reserveren is nodig en vol is vol! De wandelingen kosten € 4,- per persoon. Voor groepen met minimaal 15 personen (of 15 betalende personen) is de rondleiding ook op afwijkende tijden te boeken.

De rondleidingen zijn te boeken via de afdeling Informatie & Reserveringen per email; [email protected] of 0900-555 9798 (€ 1,- p.g.) of via de VVV Limburg Winkels. Kijk hier voor een overzicht.

Lees ook:

Reacties