Gemeente verneemt graag 55plus-ervaringen met het voorzieningenaanbod

Foto: Heerlen.Nieuws.nl

Wethouder Barry Braeken nodigt vitale 55plussers uit voor een bijeenkomst op 17 juni in Welten, om vrijuit te praten over het voorzieningenaanbod.

Centrale vraag tijdens de bijeenkomst is: hoe is het om als fitte, gezonde 55-plusser in Heerlen te wonen? Hoe is het aanbod van voorzieningen in de omgeving? Mist u voorzieningen of diensten in Heerlen die u kan helpen om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen?

Aanmelding voor bijeenkomsten

Bent u ouder dan 55 jaar en woont u zelfstandig? Dan bent u van harte welkom voor de bijeenkomst in Welten. Een kopje soep (en een kopje koffie) is inbegrepen! U moet zich wel even met een mailtje aanmelden via [email protected] of bellen met telefoonnummer 14045.

Ook inwoners uit andere buurten zijn van harte welkom!

De bijeenkomst in Welten is op 17 juni, om 14.00 uur, locatie St. Anna (De Doom 9) bij het initiatief ‘Kom eens op de soep’ (het kopje soep is ook inbegrepen).

Waarom deze bijeenkomsten?

Gemeente Heerlen gaat in 2015 nieuwe plannen ontwikkelen om senioren te ondersteunen in het zo prettig en gezond mogelijk ouder worden in de eigen leefomgeving. Barry Braeken, wethouder ouderenbeleid, wil daartoe eerst praten met vitale, zelfstandig wonende senioren vanaf 55 jaar. Er zijn inmiddels een paar bijeenkomsten geweest; er komen er nog een paar.

Meer bijeenkomsten:

Na de aanstaande bijeenkomst op 17 juni in Welten, staat er nog een bijeenkomst gepland op 8 juli, om 14.00 uur, in de Koffiepot, Kasteel Hoensbroeklaan 190 in Hoensbroek.

Wij zijn daarnaast bezig met de organisatie van drie aanvullende bijeenkomsten: onder voorbehoud:

  • Op 1 juli in: Molenwei 500, Heerlen om 14.00 uur.
  • Op 2 juli en op 8 juli in de avonduren: de tijdstippen en locaties zijn nog niet bekend (streven is een bijeenkomst in Heerlerbaan en een in Heerlerheide; houd daarom de gemeentewebsite in de gaten, of volg de gemeente op twitter of facebook).

Lees ook:

Reacties