55-plussers als ervaringsdeskundigen in gesprek met wethouder

Foto: Heerlen.Nieuws.nl

Omdat de gemeente Heerlen in 2015 nieuwe plannen wil ontwikkelen om senioren te ondersteunen bij het zo prettig en gezond mogelijk ouder worden in de eigen leefomgeving wil Barry Braeken, wethouder ouderenbeleid, zijn oor eerst te luister leggen bij vitale, zelfstandig wonende senioren vanaf 55 jaar.

Daarom nodigt hij deze inwoners uit om hun ervaringen met hem te delen, tijdens een van de 4 bijeenkomsten in de komende weken.

Centrale vraag

Tijdens de bijeenkomsten staat een aantal vragen centraal: hoe is het om als fitte, gezonde 55-plusser in Heerlen te wonen? Hoe is het aanbod van voorzieningen in de omgeving? Missen zij voorzieningen of diensten in Heerlen die hen zouden helpen om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen?

Enquête

Behalve deze bijeenkomsten houdt de gemeente ook een enquête onder bewoners van 55 jaar en ouder. Rond 24 april ontvangt een willekeurige groep van 3000 ouderen per post een vragenlijst. Met de uitkomsten hiervan wil de gemeente Heerlen het ouderenbeleid verbeteren.

Aanmelding voor bijeenkomsten

Bent u ouder dan 55 jaar, woont u nog zelfstandig en wilt u meepraten? Dan bent u van harte welkom voor een van de bijeenkomsten met wethouder Barry Braeken. Een kopje koffie en stukje vlaai is inbegrepen! Meldt u zich dan wel aan met een mailtje via [email protected] of telefonisch via het centrale nummer 14045.

De bijeenkomsten zijn telkens op een woensdag en beginnen om 14.00 uur:

  • Woensdag 6 mei: Huize Tobias, Piet Malherbestraat 2 in Aarveld/Bekkerveld;
  • Woensdag 20 mei: Dienstencentrum, Molenwei 500 in Schandelen;
  • Woensdag 17 juni: bijeenkomst omgeving Douvenrade en Welten (de locatie is nog niet geregeld; wordt t.z.t. vermeld op de site www.heerlen.nl);
  • Woensdag 8 juli: De Koffiepot, Kasteel Hoensbroeklaan 190 in Hoensbroek.

Reacties