Uit in Heerlen: Cultuurhuis Heerlen, 26 november tot en met 2 december

Foto: Hein Smith

Het programma van komende week in Cultuurhuis Heerlen:

Zaterdag 26 november

13.30 uur en 16.30 uur:  Balletschool Chantalle Meewis Dans “La Première“

Balletschool Chantalle Meewis is trots op haar leerlingen.
Kinderen vanaf 4 jaar, tieners en volwassenen tot en met 70+ kiezen bewust voor ballet. Een prachtige dansvorm, die door de jaren heen alleen nog maar mooier wordt.

In het eerste deel van “La Première” laten zij zien welk lesmateriaal er in de klassieke balletles voorkomt. Afgewisseld met een klein uitstapje naar jazz en moderne dans.
Tijdens de tweede helft van deze voorstelling, presenteren de leerlingen zich in diverse choreografieën.
Geniet mee met de danseressen van hun prachtige hobby en laat u betoveren door mooie danspassen op intrigerende muziek.

Zondag 27 november 2016

Twee voorstellingen: 15.00 en 20.30 uur De Bron speelt “Huisvrouw” van Esther Gerritsen Toneel
Reserveren uitsluitend via www.toneelgroepdebron.nl.

Toneelgroep De Bron is terug in Heerlen!

In de jaren 2008 tot 2010 zorgde toneelgroep De Bron in Theater Lexor voor vele uitverkochte zalen met de voorstelling De Vaginamonologen.
Nu, in 2016, keert de Noorbeekse toneelgroep terug naar Heerlen, en speelt in het Cultuurhuis de voorstelling Huisvrouw van Esther Gerritsen. Weer een voorstelling door alleen vrouwen, en zoals je bij De Bron verwachten kunt, weer een heel verrassende voorstelling. Regisseur Kirsten Prop maakte van de oorspronkelijke monoloog een veelzijdige choreografische, fysieke en muzikale voorstelling voor 7 vrouwen, die niet alleen live acteren, maar ook live zingen.

In Huisvrouw zien we een huisvrouw met een overzichtelijke dagtaak: wachten op de thuiskomst van haar geliefde echtgenoot. Ze laat haar fantasie de vrije loop. Ze droomt zich een weg naar buiten. Totdat de laatste aardappel is geschild en de man om half zes thuis komt.

Spel:  Laura Damoiseaux, Sittah Huntjens, Belinda Hutzemakers, Elfriede Mergelsberg, Thea Mourmans, Mayke Roels, Susan Rouvroije.
Muzikant: Imro Moonen.

 

29-nov-big-creek-slimDinsdag 29 november 2016

20.30 uur Big Creek Slim
Muziekcafé op dinsdag

Big Creek Slim, alias Marc Rune, is geboren en getogen in een klein stadje in Denemarken. Hij reisde in 2008 naar de Verenigde Staten om inspiratie op te doen voor het schrijven van bluessongs. Hij woont nu in Brazilië, in een hut bij de oceaan, maar Big Creek Slim is nog altijd een bluesman. Luister bijvoorbeeld naar zijn recente cd “Hope For My Soul” en hoor de passie en intensiteit die hij als een eerbetoon brengt aan de muziek van Charlie Patton, Robert Petway, Tommy Johnson. Big Creek Slim heeft geleefd met de blues, en hij is op zoek naar de wortels van het universele gevoel ervan.

 

adiee-wahVrijdag 2 december 2016

20.30 uur ADIEË WA Lex Nelissen, Ivo Rosbeek & de Lotgenoten, Angelique van Schendel.

 

Farewell Tour: Lex Nelissen, Ivo Rosbeek & de Lotgenoten en Angelique van Schendel spelen twee avonden samen in het Cultuurhuis Heerlen.
De opbrengst van deze voorstelling gaat naar de Nederlandse Hartstichting.

 

Lees ook:

 

 

 

 

 

– – – – –

Cultuurhuis Heerlen
Sittarderweg 145
6412 CD Heerlen
[email protected]
Reserveren: http://www.cultuurhuisheerlen.nl/reserveren.html

Reacties

Cookieinstellingen