Filmworkshop Kunstbende Limburg voor jonge filmmakers

Foto: Huis voor de Kunsten Limburg

Kunstbende Limburg organiseert een gratis filmworkshop voor jonge filmmakers (in spé). Op zondag 4 december van 13.30 tot 16.00 uur, in samenwerking met het Huis voor de Kunsten Limburg. In de ECI Cultuurfabriek in Roermond krijgen jongeren tussen de 13 en 18 jaar ‘tips & tricks’ aangereikt voor het maken van een film die ze vervolgens kunnen inzenden voor de wedstrijd van Kunstbende.

Filmprofessionals Jeroen Mourmans en Janneke Swinkels helpen de deelnemers om tot een filmidee te komen. Ook geven ze tips over de uitvoering en leggen uit waar je op moet letten bij het maken van een film.
De filmworkshop op 4 december is de eerste in de reeks van drie workshops. De workshops worden georganiseerd om jonge filmmakers voor te bereiden op de voorronde van Kunstbende Limburg. Die voorronde vindt plaats op zondag 19 maart 2017 in Stadsschouwburg Sittard-Geleen.

filmworkshopFilmworkshop

Wil je samen met een filmprofessional brainstormen over een onderwerp voor jouw film? Of wil je feedback krijgen op jouw filmplannen of tips voor de filmopnames? Tijdens de filmworkshop van Kunstbende Limburg staan filmmakers Janneke Swinkels (documentaire en animatie) en Jeroen Mourmans (fictiefilm) klaar om je te coachen aan de hand van de vragen die je hebt.
Aan de hand van hun eigen werk en filmervaringen vertellen zij waar je op moet letten. Je krijgt tips & tricks en advies op maat over de aanpak, de voorbereidingen en de productie van jouw film. Na afloop van de workshop heb je voldoende ‘tools’ aangereikt gekregen om aan de slag te gaan met het maken van een film voor de wedstrijd van Kunstbende 2017.

Gratis deelname

Iedereen tussen de 13 en 18 jaar kan en mag deelnemen aan de filmworkshop. Of je nu veel, weinig of geen ervaring hebt met het maken van films. Inschrijven is verplicht en kan via www.kunstbendelimburg.nl/workshops17. Deelname is gratis!

De filmworkshop vindt plaats op zondag 4 december a.s. van 13.30 tot 16.00 uur bij de ECI Cultuurfabriek (ECI 13) in Roermond. Kijk voor meer informatie op www.hklimburg.nl/kunstbendefilm of www.kunstbendelimburg.nl.