Nieuwe binnensportaccommodaties in Heerlen, oude ruimen het veld

Foto: Google Maps

Dit jaar krijgt Heerlen er 3 nieuwe moderne sportaccommodaties bij: sporthal MAB in Bekkerveld en twee nieuwe gymzalen bij BMV Molenberg en BMV Aldenhof.

Ook komt er, zoals het er nu naar uitziet omstreeks eind 2017, nog een nieuwe gymzaal bij als onderdeel van de nieuwe Brede Maatschappelijke Voorziening (BMV) in de wijk MSP.

De komst van deze 4 nieuwe accommodaties, maar ook maatschappelijke ontwikkelingen zoals krimp en vergrijzing, waren voor de gemeente aanleiding om een nieuw beleid op te stellen. Alle sportaccommodaties moeten voldoende bezet zijn om betaalbaar te blijven. Daarom is besloten de komende jaren een aantal gymzalen af te stoten. De gemeente stopt met het exploiteren van 5 sportaccommodaties en bekijkt of deze een nieuwe bestemming kunnen krijgen of gesloopt gaan worden.

De gemeentelijke binnensportaccommodaties die verdwijnen zijn:

  • Gymzaal Aarveld, medio 2015;
  • Gymzaal Laurierstraat, in 2016;
  • Gymzaal Gebr. De Witstraat, in 2016;
  • Gymzaal Eindhovenstraat, in 2017 nadat de nieuwe BMV in gebruik genomen is;
  • Sportzaal MFC Gebrook, in 2018.

Daarnaast zullen in principe ook de gymzaal in de Burg. van der Kroonstraat (bij basisschool De Heyster) en de gymzaal aan de Limaweg (bij de Vrije School) verdwijnen; deze komen in handen van de gemeente omdat hier geen onderwijs meer zal worden gegeven.

De gemeente overlegt de komende tijd met de gebruikers, met name de scholen en (sport)verenigingen van de accommodaties die gaan verdwijnen, welke beschikbare alternatieven het beste aansluiten bij hun wensen.

Reacties