Van Vleuten en Sinkeldam winnen RaboRonde Heerlen

Foto: Heerlen.nieuws.nl

Voordat ook maar één ronde gereden was behoorden ze al tot de favorieten. Annemiek van Vleuten en Ramon Sinkeldam. De winnares van ‘La Course” en de Nederlands Kampioen bij de heren maakten die favorietenrol vrijdagavond in het centrum van Heerlen helemaal waar. Beiden kwamen in hun wedstrijd als eerste over de meet.

Annemiek van Vleuten versloeg na 22 ronden Chantal Blaak, die tweede werd. Pauliena Rooijakkers mocht de bronzen plak vanuit Heerlen mee naar huis nemen.

Bij de heren finishte Ramon Sinkeldam na 32 ronden als eerste. Hij had een kleine voorsprong op Jos van Emden die tweede werd en Marco Minnaard. Een paar ronden voor het einde had dit drietal zich afgescheiden van een kopgroep van zes renners die over de inmiddels natte straten van de Heerlense binnenstad koersten.

Er was vrijdagavond, haast traditiegetrouw, weer een hoop publiek op de been. Dat bleef op het Pancratiusplein, waar toch een behoorlijke toeschouwermenigte bijeen was, overigens verstoken van het wedstrijdcommentaar tijdens de race van de heren. Hierdoor hadden velen niet in de gaten dat de wedstrijd afgelopen was en wie er uiteindelijk gewonnen had. De wedstrijd van de dames werd daar wel van commentaar voorzien.