Topper in de vijfde klasse B: KVC Oranje – Eikenderveld

Foto: CC0 Public Domain

Een heuse topper komende speelronde: KVC Oranje, koploper in 5B, ontvangt zondag het Heerlense Eikenderveld thuis aan de Voorterstraat.

Wie naar de ranglijst kijkt ziet dat de bezoekers KVC Oranje bij een zege tot op één verliespunt kunnen naderen. Aangetekend moet daarbij worden dat de Heerlenaren dan wel een 1-0 achterstand bij het gestaakte duel met Brunssum moeten ombuigen.
Bovendien is Eikenderveld tot nu toe de meest scorende ploeg in de klasse. Het team loopt dan ook over van technische zeer vaardige spelers.

Doelsaldo

Toch is het doelsaldo van KVC Oranje niet veel minder dan dat van de komende tegenstander. Dat komt dan weer omdat Eikenderveld veel scoort, maar ook de nodige doelpunten moet incasseren. We mogen aannemen dat de toeschouwers, gezien de vermelde statistische gegevens, een aantrekkelijk schouwspel met de nodige kansen en treffers voorgeschoteld zullen krijgen.
De trainers aan beide kanten, Rene Küpper en Ben Labyed, zullen zich daar minder op verheugen. Zij immers, zo denken we, zien hun respectievelijke verdedigingen liever ‘goed staan’.

Revanche

Eerder dit seizoen troffen beide team elkaar in Heerlen. Eikenderveld won toen afgetekend, met 6-3. KVC Oranje zal dus graag sportieve revanche willen nemen. Uiteraard zal dat niet gemakkelijk worden, maar dat is niet erg. Hoewel de laatste tijd niet alles over rozen gaat, heeft de ploeg van Rene Küpper getoond wel over mentaliteit, vechtlust en voetballend vermogen te beschikken. Met het competitieslot voor ogen ingrediënten waar het nodige vertrouwen uit mag worden geput.

Tekst: Werner Nijssen (KVC Oranje)