Mik Dohmen wint internationaal judotoernooi in Antwerpen

Foto: P. Dohmen

Tijdens de twaalfde editie van het International Open Antwerp 2017 ranking judotoernooi schreef Heerlenaar Mik Dohmen (15) de klasse -46 kg bij de junioren onder de 18 jaar op z’n naam.

“Angstgegner”

De aanvangsloting van het toernooi in Antwerpen, waar zaterdag 25 februari 650 jeugdige judoka’s uit 10 landen aan deelnamen, was niet bepaald gunstig voor de Heerlenaar. De openingspartij beloofde een harde dobber te worden. Mik Dohmen mocht gelijk de mat op tegen de één week eerder tot Belgisch Kampioen gekroonde Clement Cerny. Een “angstgegner” waarvan in het verleden al twee keer werd verloren. En ook nu, voor het eerst met de nieuwe regels, kwam Mik al na anderhalve minuut op Wazari achterstand.
Na een wijziging in de pakking en door verder goed bij de les te blijven wist Mik Dohmen de achterstand in het verdere verloop van de partij om te buigen. Door twee Wazari’s te scoren wist hij de partij alsnog te winnen.

Wazari

De tweede partij werd gewonnen met Wazari van Jan Verhoeven uit Berlicum.
Daarna volgde de halve finale tegen Zico Valks uit Haarlem, waarvan eerder dit jaar al eens werd verloren. Deze partij werd na 5 minuten in de ‘Golden Score’ gewonnen met houdgreep (ippon).

In de finale tegen Matthijs Dicke uit Den Haag kwam Mik op een Wazari voorsprong, waarna hij die partij beheerst uitjudode.
Een fraaie toernooizege dus voor de Heerlense judobelofte.