Vasteloavend Heële en Gebrook 2017: Wat woar dat lekker!!

Op Aswoensdag kunnen we terugkijken op een zeer geslaagde carnaval 2017 in Heerlen en Hoensbroek.
Ondanks de niet al te rooskleurige weersvoorspellingen vooraf bleef het bij een groot aantal buitenevenementen droog. Alleen tijdens de start van de carnaval in Hoensbroek afgelopen donderdag waren de weergoden de deelnemers en toeschouwers van het KowRenne niet goed gezind.

Zaterdag daarentegen konden de carnavalisten zonder paraplu’s en regencape’s genieten van leuke bontgekleurde kinderoptochten in Heerlen-centrum, Hoensbroek en de wijken van Heerlen.

Groeëte Optoch van Heële

Zondag was het zeker genieten geblazen tijdens de Groeëte Optoch van Heële, waar tweehonderd groepen, wagens, harmonieën en einzelgängers door de straten van Heerlen trokken, bij tijd en wijle zelfs onder het genot van een lekker zonnetje.

Ook op carnavalsmaandag, waarop de Groeëte Breuker Vastelaovesoptoch door Hoensbroek trok en diverse optochten door de wijken van Heerlen togen, bleef het tot aan het einde van de middag op de meeste plaatsen droog en hadden de deelnemers daarna een goed excuus om in de diverse gemeenschapshuizen en café’s een droog heenkomen te zoeken.

‘Groeëte Boetegeweune Binnezitting’ en Lichtstoet Heerlen

Dinsdag, tijdens de laatste carnavalsdag, waarop veel vastelaovesvierders uit Heerlen naar de optochten in de omringende gemeenten trekken, was ‘s middags bij café Pelt aan het Pancratiusplein een zeer geslaagde editie van de ‘Groeëte Boetegeweune Binnezitting’, gepresenteerd door Demi Sec met tal van muzikale gasten. Inclusief Prins Ties I en burgemeester Ralf Krewinkel, enkele uren voordat de Sjtadsprins van de Winkbülle de Stadssleutel weer moest inleveren bij de Heerlense burgervader.
In de avond trok vervolgens de sfeervol verlichte Lichtstoet door het centrum van Heerlen. De toeschouwers zagen feestelijk verlichte groepen voorbijtrekken en konden nog eenmaal de vele verlichte carnavalswagens bewonderen voordat die weer voor een jaar in de stalling verdwijnen of afgebroken zullen worden.

Carnaval 2018

Vanaf vandaag einde carnaval. Voor sommigen inclusief askruisje vanochtend, voor sommigen inclusief ‘hieringbiete’ vanavond.
Het is nu weer wachten op Aod-op-Nuij op 10 november 2017, de Heerlense opening van vastelaovendsseizoen 2017-2018.
De drie carnavalsdagen vallen daarin op zondag 11, maandag 12 en dinsdag 13 februari.

Sjtumme!

Vasteloavend Heële en Gebrook 2017: Wat woar dat lekker!!
En na de meerdaagse carnavaleske bubbel nu met weemoed in de ziel weer terug in de alledaagse realiteit. Met als eerste hoogtepunt: de Tweede Kamerverkiezingen op 15 maart. Sjtumme!