Wittenhorst doet goede zaken ten koste van Minor!

Ondanks de koude en dankzij de veelbesproken kunstgrasvelden kon gisteren op het knusse sportpark in Nuth de inhaalwedstrijd Minor – Wittenhorst worden gespeeld.

RKSV Minor ging in deze wedstrijd als betere ploeg van start en had een licht veldoverwicht. Maar al na een kleine 10 minuten nam Wittenhorst het heft in handen. Na enkele goede aanvallen kon een voorsprong voor de ploeg uit Horst eigenlijk niet uitblijven, en in de 35ste minuut kreeg die zijn beslag. Willem Heijnen bracht met een steekpass Joost van Rensch in goede positie en tegen zijn diagonaal schot was Minor-doelman Bertjens kansloos. De 0-1 stand verscheen op het scorebord. Wittenhorst had met enkele mooi uitgespeelde kansen de voorsprong voor rust nog kunnen vergroten, maar verzuimde deze te verzilveren zodat de 0-1 tevens de ruststand was.

Na de pauze zagen de toeschouwers in Nuth eigenlijk eenzelfde spelbeeld. Minor mocht eventjes oprukken terwijl Wittenhorst met goede aanvallen de gevaarlijkste ploeg was. Maar ook nu vergat deze ploeg zichzelf te belonen met een tweede treffer. Zodoende bleef het spannend tot aan het einde, en wist Wittenhorst pas bij het laatste fluitsignaal dat zij drie punten rijker uit Nuth vertrokken.