Bezoektips amateurvoetbal in de regio Parkstad

Foto: Creative Commons Zero (CC0) license

Hoofdklasse B

In deze klasse speelt van de Parkstad-clubs alleen Groene Ster thuis. Na de bekeroverwinning van afgelopen zondag op Heksenberg zal het team aanstaande zondag deze lijn willen doorzetten en de hoognodige drie punten, in de strijd tegen degradatie, in Heerlerheide willen houden.

1e klasse D

Hier een absolute kraker: SV Meerssen tegen vv Schaesberg. De nummer één tegen de nummer twee. Na de laatste competitieronde heeft SV Meerssen de koppositie van vv Schaesberg overgenomen. Dus is er maar een remedie voor de mannen van trainer René Smeets: de drie punten binnenhalen en meenemen naar Landgraaf.

2e klasse G

Koploper FC Hoensbroek gaat op bezoek bij stadgenoot Sporting Heerlen. FC Hoensbroek, dat de laatste competitiewedstrijd thuis verloor van LHC, zal ongetwijfeld alles in het werk stellen om de koppositie te verdedigen. Maar het treft in Sporting Heerlen een gevaarlijke tegenstander. Want ook Sporting Heerlen moet, zeker gezien de 12e positie op de ranglijst met 9 punten, kost wat kost winnen.

3e klasse A

Twee wedstrijden uit deze klasse zijn interessant.
Bijzonder is de wedstrijd tussen Langeberg en Heksenberg. Heksenberg gaat voor deze ‘uitwedstrijd’ op bezoek bij Langeberg, op hetzelfde sportcomplex waar Heksenberg ook zijn thuiswedstrijden speelt. Daarnaast belooft het ook competitief een leuke wedstrijd te worden. Heksenberg, de nummer twee in de 3e klasse A, kan zich in de race om het kampioenschap geen verliespunten permitteren. Iets waar Langeberg, dat de weg naar de bovenste plaatsen gevonden heeft, geheel anders over zal denken.
Noemenswaardig is ook het burentreffen tussen Voerendaal en vv Hellas. Een strijd tussen buren levert vaak een leuke en aantrekkelijke wedstrijd op, en gezien de stand in het klassement zijn ook aanstaande zondag alle ingrediënten aanwezig om de wedstrijd qua spanning op smaak te brengen.

4e klasse B

Heel leuk is het treffen tussen Sylvia en Kakertse Boys. Beide ploegen zijn niet alleen buren, maar Roger Peeters, de huidige trainer van Kakertse Boys, was vorig seizoen nog succesvol trainer bij Sylvia en bracht deze ploeg naar de 4e klasse en is dus verantwoordelijk voor dit treffen. En beide teams zullen gaan strijden voor de overwinning, het belooft een spannende wedstrijd te worden.

5e klasse B

Koploper KVC Oranje gaat dit weekend op bezoek bij Abdissenbosch, dat de 5e plaats in deze klasse inneemt. En als Abdissenbosch wil blijven meedoen in de strijd om de bovenste plaatsen dan telt zondag maar één ding: winnen. Groot nadeel bij dit streven is dat koploper KVC Oranje zich, gezien het iele verschil van maar 3 punten met de nummer 2, geen enkel verlies(punt) kan permitteren. Dus ….

Hein Smith