EHC wint Parkstad-kraker in de Hoofdklasse B via countervoetbal

Velen keken afgelopen week uit naar een op papier veelbelovende wedstrijd. Vanmiddag stonden de formaties van Chevremont en EHC binnen de lijnen voor hun confrontatie op sportpark Kaffeberg in Chevremont. Twee ploegen uit Parkstad en ook twee ploegen met hetzelfde puntenaantal. Maar het werd een teleurstellend partij voetbal.

Chevremont zocht vanaf minuut één de aanval en de verdediging van EHC stond als een muur rondom hun 16 metergebied. EHC deelde af en toe wat speldenprikken uit door het plaatsen van een counter. Dat beide ploegen niet wilden verliezen was uit het spelbeeld al snel duidelijk.

Het aanvallende Chevremont wist met zijn offensief niet verder te geraken dan de 16 meterlijn van EHC. Er was dus weinig tot geen scoringsgevaar rondom het doel van de club uit Hoensbroek.

Naar gelang de wedstrijd meer vorderde maakte EHC steeds vaker gebruik van de counter, een tactiek waarmee de Hoensbroekse formatie steeds gevaarlijker werd. En in de 68e minuut kon Emil Miljkovic na een snelle en vloeiende aanval van EHC dan ook de 0 – 1 binnen tikken.

Chevremont volhardde daarna dapper in het zoeken van de aanval, maar de verdediging van EHC gaf geen krimp. Zodat na 90 minuten toch wel teleurstellend voetbal de mannen van trainer Paul Meulenberg de volle 3 punten mee naar Hoensbroek konden nemen.

Tekst: Hein Smith