V.V. Schaesberg pakt 1e periodetitel in 1e Klasse D

Foto: V.V. Schaesberg

Gisteren rond de klok van kwart over vier was het tijd voor een (klein) feestje op sportpark Strijthagen in Landgraaf. Het eerste team van V.V. Schaesberg pakte de periodetitel in de 1e Klasse D. Na 90 minuten voetbal prijkten de rode cijfers van de 3-2 overwinning tegen Deurne op het scorebord.

Nadat beide ploegen met een 0-0 stand waren gaan rusten stond het na 3 minuten spelen in de 2e helft opeens 0-2 voor Deurne. Maar de Schaesbergse formatie liet zich niet uit het veld slaan. Het team herpakte zich in het resterend gedeelte van de wedstrijd en boog de achterstand alsnog om in een verdiende 3-2 overwinning.

Op eigen kracht

V.V. Schaesberg pakte op die manier geheel op eigen kracht de eerste periodetitel, en was zo niet meer afhankelijk van het resultaat van de directe concurrenten. Die verspeelden overigens stuk voor stuk belangrijke punten.
Uiteindelijk had V.V. Schaesberg zelfs nog bij verlies de eerste periodetitel bemachtigd. Maar wat is er nu mooier dan deze met een overwinning op eigen veld te veroveren? Dat is natuurlijk het allermooiste scenario voor de club en de supporters.

Reacties