Bekkerveld ontvangt zondag SV Deurne op Sportpark A gene Bek

Komende zondag ontmoet Bekkerveld het vorig seizoen uit de Hoofdklasse gedegradeerde SV Deurne.

Het zal beslist een lastige opgave worden, want de ploeg van trainer Frank Weijers won in november op Sportpark De Kranenmortel niet alleen verdiend van Bekkerveld met 2-1, maar het versloeg in Kerkrade ook de aanstaande kampioen Chevremont. Bovendien wisten de blauw-witte Deurnenaren afgelopen zondag Minor met een 5-2 nederlaag terug naar Nuth te sturen. Kortom: de tegenstander van zondag is een ploeg die verrassende resultaten haalt!

Bekkerveld daarentegen kan maar niet overtuigen: wisselvallig veldspel en dito resultaten, met als gevolg (te) veel punten verlies. Ook afgelopen zondag bij hekkensluiter RVU wist de ploeg van Coocky Voorn niet te overtuigen en incasseerde het met een 1-1 eindstand weer 2 verliespunten. Als het team de tweede plaats wil vasthouden en niet te veel punten meer wil verspelen, dan zal er (vanaf zondag) uit een ander vaatje getapt moeten worden. Middenmoter Deurne kan redelijk vrijuit spelen en zal het Bekkerveld zeker moeilijk gaan maken. Het heeft tot nu toe wel 8 punten minder verzameld , maar die ploeg heeft net zo vaak gescoord en zeker hun topscorer Van der Steen (14 goals) zal er alles aan doen om te stijgen op de topscorerslijst. Naast de genoemde Van der Steen zijn Van de Werf en Luwawa veel-scorende spelers, die niet uit het oog verloren mogen worden.

Zondagavond weten we of Bekkerveld revanche heeft kunnen nemen voor de eerder geleden nederlaag tegen Deurne en of de (belangrijke) tweede plaats op de ranglijst behouden is.

Tekst: Ton Cuijpers

Reacties