Groene Ster moet oogsten in Veghel

Op de eerste zondag van april maakt de bus van Groene Ster de trip naar Veghel waar Blauw Geel’38/JUMBO de tegenstander is.

Met nog 7 wedstrijden voor de boeg opnieuw een enorm belangrijk duel om aan te blijven klampen bij de veilige plaatsen op de ranglijst. Door de zege van DESO op Gestel van verleden week staan tussen plek 6 en 12 inmiddels 7 ploegen binnen een afstand van 2 verliespunten van elkaar. Binnen deze range staat zondag de ontmoeting tussen Blauw Geel’38 en Groene Ster op de agenda, waarbij de Veghelaren één verliespunt meer hebben dan Groene Ster. Het mag duidelijk zijn dat de winnaar van dit duel goede zaken doet.

Het eerdere onderlinge treffen in Heerlerheide ging voor Groene Ster onfortuinlijk met 0-2 verloren. Nadat er lang een brilstand op het scorebord prijkte, brak een dubieuze strafschop het duel open waarna Blauw Geel’38 in het restant wel de kansen wist te benutten. Zondagmiddag zal Groene Ster gebrand zijn op eerherstel, zeker ook na de 0-3 competitienederlaag tegen buur EHC/Heuts. De statistieken over het duel Blauw Geel’38 – Groene Ster wijzen uit dat beide teams elkaar redelijk in evenwicht houden. Groene Ster verloor vorig seizoen in de slotseconden van het duel met 2-1 en in de 2 seizoenen daarvoor stond er 2 keer een gelijkspel op het scorebord. De laatste winstpartij in Veghel dateert van november 2011 toen Groene Ster er met een 1-2 zege (doelpunten Ronald Dassen en Dave Zafarin) vandoor ging in een wedstrijd die zich 90 minuten lang voltrok in een dichte mist.

Met een optimale wedstrijdinstelling zullen de manschappen van Harrie Thoma/Dave Zafarin/Diego Jongen komende zondag voor een soortgelijk resultaat willen gaan.
In Veghel zal doelman Willem-Jan Thijssen alweer zijn 200e officiële duel voor Groene Ster spelen.

Tekst: Groene Ster

Reacties