FC Hoensbroek heeft geen kind aan VV HEBES

Op sportpark Overbroek beleefde FC Hoensbroek een vooraf niet verwachte gemakkelijke zondagmiddag. VV HEBES werd met maar liefst 6-1 huiswaarts gestuurd.

Vooraf leken de goden FC Hoensbroek niet gunstig gezind. Pupil van de week Stijn Boleck wist zijn shoot-out namelijk niet tot doelpunt om te zetten. Was dit een slecht voorteken? Niets bleek uiteindelijk minder waar.

De gasten begonnen gehavend aan de strijd. Zo is sterkhouder Vullings al enige weken uit de roulatie en tot overmaat van ramp moest aanvoerder Rhodri van Dooren in de warming-up afhaken met een blessure. Het leek verlammend te werken op de ploeg uit Heel-Beegden. Nadat FC Hoensbroek in het eerste kwartier nog zoekende was, trok de ploeg van Roger André hierna het spel steeds meer naar zich toe. Nadat eerst nog Robert Wijnen, Oene Boonstra, Rick Merken en Feddo Mobers de score nog niet wisten te open, was het halverwege de 1e helft wel de beurt aan Remco Theunissen. Geniepig soleerde hij door de Hebes-defensie waarna hij koeltjes binnen werkte: 1-0. Niet veel later was het Robert Velraeds, die zijn snoeiharde volley op team-collage Robert Wijnen zag uiteen spatten. Ook Marc Wanders was dicht bij de verdubbeling van de score. Uit een hoekschop zag hij zijn kopbal slechts op de paal belanden. Een paar minuten later was diezelfde Wanders wel succesvol. Uit een hoekschop van Jochen Hanraths kopte hij dit keer wel onberispelijk binnen: 2-0.

Onmiddellijk na de thee was het verzet van HEBES helemaal gebroken. Een prima bal van Remco Theunissen werd door Feddo Mobers even prachtig afgemaakt: 3-0. De gasten geloofden het nu wel en een grote afstraffing leek in de maak. Maar prima mogelijkheden waren niet aan Robert Velraeds en Feddo Mobers besteed. Toch was niet veel later de 4-0 een feit. Op prima aangeven van Rick Merken was het Robert Wijnen, die de bal beheerst in de lange hoek deponeerde. FC Hoensbroek hield het gaspedaal ingedrukt en ging op zoek naar een hogere score. En het duurde dan ook niet lang, of de 5-0 stond op het scorebord. Een afgemeten voorzet van Titom Tjokrokoesoemo werd door Feddo Mobers feilloos binnengekopt. Vervolgens had Tjokrokoesoemo tot 2 keer toe het geluk niet aan zijn zijde. Doelman Kwaadsteniet en de deklat bleken een sta-in-de-weg. Met nog iets meer dan 10 minuten op de klok was Pascal L’Abee wel succesvol. Uit een hoekschop van Jochen Hahnraths kopte de jonge verdediger prachtig binnen: 6-0. Het slotakkoord was helaas niet voor de thuisploeg. Rolf Geraets krulde in de laatste minuut de bal nog achter Hoensbroek-goalie van Eijk en bepaalde zo de eindstand op 6-1.

FC Hoensbroek-trainer Roger André was vanzelfsprekend in zijn nopjes met de eclatante overwinning: Natuurlijk legde VV HEBES een hele slechte pot voetbal op de mat. Maar ik zou mijn ploeg enorm tekort doen, door niet te zeggen, dat wij vandaag bij vlagen prima hebben gevoetbald en prachtige doelpunten hebben gemaakt. Dit moet toch heel veel vertrouwen geven voor de komende wedstrijden.

Scoreverloop:

24e min. 1-0 Remco Theunissen, 37e min. 2-0 Marc Wanders, 49e min. 3-0 Feddo Mobers, 64e min. 4-0 Robert Wijnen, 70e min. 5-0 Feddo Mobers, 78e min. 6-0 Pascal L’Abee en 90e min. 6-1 Rolf Geraets.

Reacties