Publiek de grote winnaar in het duel tussen de buren

Voorafgaand aan de wedstrijd waren beide besturen het in de bestuurskamer van UOW’02 over één ding in ieder geval eens: dit was het eerste competitieduel tussen UOW`02 en LHC sinds de fusie van Laura Hopel Combinatie. Nog niet bevroedend dat het een duel zou worden waar alles inzat.

Twee aanvallende ploegen

Om half drie vanmiddag stonden twee aanvallende ploegen op het veld, beide met maar één doel voor ogen: winnen van de buren. En wat volgde was een voetbalduel waarin alles zat wat erin hoorde te zitten: aanvallend voetbal, schoten op paal en lat, scrimmages voor beide doelen, een scheidsrechterlijke dwaling, en vooral véél doelpunten. Het publiek kwam volop aan haar trekken en genoot van de voorgeschotelde pot voetbal.

Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Nelissen trokken beide ploegen ten aanval. In de 8e minuut was het voor de eerste keer raak. Bruce Rutjens scoorde 1 – 0 voor de thuisploeg uit Ubach over Worms. Amper twee minuten later kreeg LHC een kans voor open doel om de stand gelijk te trekken, maar wist deze niet te benutten. UOW had een licht overwicht maar vergat te scoren. Uit een vrije trap van LHC, die hoog in de 16 meter wordt gebracht, kopte Stef Odekerken van LHC dan de gelijkmaker binnen, hij was fractie eerder bij de bal dan de uitkomende UOW’02 doelman en scoorde met het hoofd de 1 – 1. In de 31e minuut behield UOW-speler Tom Peters na een scrimmage het overzicht, en schoot UOW met een 2 – 1 voorsprong de rust in.

Spannend tot het einde

Na de rust leek de wedstrijd in eerste instantie als een nachtkaars uit te gaan. Maar die mindere periode duurde maar een kwartiertje. Na een mooi opgezette uitval was het Mark Bäumler die vrij voor de keeper de bal keurig in het hoekje plaatste en de stand weer op gelijke hoogte bracht: 2 – 2.
En het bleef spannend. Met acties voor beide doelen. In de 69e minuut een prachtig opgezette aanval van UOW, en na een schitterende voorzet nam Ronald Geuskens de bal in een keer op zijn slof en scoorde 3 – 2. Met dit resultaat kon UOW’2 weer naar boven kunnen kijken. Maar scheidsrechter Nelissen dacht daar kennelijk anders over. Nadat een verdediger van heel dicht bij tegen zijn arm werd geschoten, liet Nelissen in eerste instantie doorspelen. Maar na protesten van spelers van LHC floot de referee toch voor een strafschop. Mark Bäumler nam zijn verantwoordelijkheid, en schoot de bal feilloos achter de doelman. Ondanks deze enorme domper zocht UOW’02 onverdroten de aanval om daarmee alle te verdienen punten in huis te houden. Het liep echter anders. Tegen het einde van de wedstijd zou bij een aanval van UOW de bal door een LHC-speler terug zijn gespeeld op zijn keeper. Deze nam de bal in zijn handen en schoot hem zo ver in de richting van het UOW-doel dat het leer over de verdediging van UOW heenvloog. Randy Eberhard van LHC was er als de kippen bij en schoot de bal vanaf de 16 meter fraai in het doel. Stand 3 – 4. Protesten van de kant van UOW’02 ditmaal, maar deze keer konden zij de arbiter niet op andere gedachten brengen. Niet lang na de winnende treffer floot de scheidsrechter de wedstrijd ten einde.

Rest slechts één ding: complimenten aan beide teams en aan hun coaches voor deze leuke zondagse pot voetbal.

Tekst: Hein Smith