Eerste nieuwe Arriva-trein voor Limburg rolt Stadler-werkplaats in

Foto: Arriva

Vandaag, vrijdag 15 juli 2016, rolde de eerste trein voor de Limburgse OV-concessie de Stadler-werkplaats in Blerick in. Zo’n 200 aanwezige genodigden waren in de gelegenheid om als eerste kennis te maken met de nieuwe treinen die vanaf 11 december dit jaar rijden in de provincie Limburg.

Naast de presentatie van de treinen werd ook het onderhoudscontract getekend. De komende 15 jaar verzorgt Stadler in hun werkplaats in Blerick het onderhoud van het nieuwe treinmaterieel.

Extra beenruimte en brede deuren

Tijdens de Roll In kregen de genodigden een rondleiding in de werkplaats van Stadler en konden ze de nieuwe trein bezichtigen. De nieuwe vloot bestaat uit 36 treinen van het type Flirt. 15 stuks bestaande uit 2 bakken met 4 deuren, 8 driespannings-treinen bestaande uit 3 bakken met 3 deuren en nog eens 13 stuks bestaande uit 3 bakken met 5 deuren (vanaf de elektrificatie van de Maaslijn).
Enkele kenmerken van de treinen: extra beenruimte, brede deuren, een gesloten toiletsysteem, lederen bekleding in de eerste klas en stopcontacten.

Trots man

Bestuursvoorzitter van Arriva Nederland, Anne Hettinga: “Hier staat een trots man. Ik wil een groot compliment geven aan de mensen die ervoor hebben gezorgd dat we deze gloednieuwe treinen vanaf 11 december dit jaar in Limburg kunnen laten rijden. Daar hebben we ontzettend veel zin in! Met deze Roll In laten we de opdrachtgever en de reiziger zien dat we op schema lopen met de implementatie. Ook kunnen zij met eigen ogen zien en beoordelen of de treinen aan alle gestelde eisen en aangeboden extra’s voldoen.”

Gedeputeerde Patrick van der Broeck, verantwoordelijk voor het openbaar vervoer in Limburg prees Arriva voor de voortvarendheid en kwaliteit. “Arriva heeft nog veel werk om alles geregeld te krijgen, maar ik heb er alle vertrouwen in dat de reiziger aan het einde van dit jaar perfect openbaar vervoer krijgt in Limburg.”

binnenkomst trein Arriva

Arriva

Arriva Nederland verzorgt vanaf 11 december 2016 voor 15 jaar het bus- en treinvervoer in de provincie Limburg. Arriva Nederland maakt deel uit van de Arriva Groep, waar Deutsche Bahn eigenaar van is. Arriva is een toonaangevende exploitant van personenvervoer, actief in 14 Europese landen. In Nederland is Arriva met Limburg en Zuidoost-Fryslân en de Waddeneilanden erbij met meer dan 6.000 medewerkers actief in de provincies Drenthe, Flevoland, Friesland, Gelderland, Groningen, Noord-Brabant, Limburg, Overijssel en Zuid-Holland. Naast trein- en busvervoer exploiteert Arriva samen met Koninklijke Doeksen de Waterbus in Zuid-Holland en is zij actief in de Nederlandse touringcarbranche onder de naam Arriva Touring.

Reacties